PR cikk

2019.10.15. 15:12

Hogyan használjuk a sokoldalú szoptatós párnát?

Amikor egy kisbaba megszületik, az újdonsült édesanyák számos olyan problémával szembesülnek, amivel korábban még nem találkoztak.

Az új élethelyzet bizonytalanná teheti őket, így különösen fontos, hogy amennyire lehetséges, erre a megváltozott állapotra előre felkészüljenek, és a baba ellátása során a lehető legnagyobb kényelem, nyugalom vegye őket körül.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, az is sokat segíthet, ha kialakítasz egy olyan sarkot, ahova elvonulhatsz szoptatni, és ezt az időt te magad is lazítással töltöd. Mivel a szoptatás során hosszú időn keresztül egyoldalúan terheljük a testünket, próbálj meg olyan testhelyzetet választani, ami valóban kényelmes.

Ebben hatalmas segítséget jelenthet egy szoptatós párna, ami nem csak a csecsemőkor idején tesz majd jó szolgálatot, hanem előtte és utána is.

Mire és hogyan használhatod a szoptatós párnád?

Ezt az általában félhold vagy hosszú henger formájú párnát arra a célra hozták létre megálmodói, hogy a kisbaba szoptatása közben az anyuka ezen tudja megtámasztani a karját, könyökét, hátát, illetve a gyermek súlya is erre nehezedjen, tehermentesítve az édesanyát.

Könnyen formálható, ezért mindenki úgy alakíthatja, ahogy számára a legnagyobb kényelmet nyújtja. Természetesen nem csak szoptatás során, hanem cumisüvegből etetésnél is ugyanígy használható.

Mindenképpen érdemes már jóval a baba születése előtt beszerezned, hiszen a terhesség előrehaladásakor egyre inkább jelentkező alvási nehézségekre is jó megoldást kínálhat.

Amikor a kismamának már sehogy sem megy a pihentető alvási pozíció megtalálása a növekvő pocaknak köszönhetően, a szoptatóspárnával alátámasztva a lábat, hasat, javítható az alvás minősége.

Szebbnél szebb szoptatós párnák közül válogathatsz például az igényes babaholmi boltban, a Peekabooshop.hu weboldalán.

Ha úgy helyezkedsz el, hogy a bal oldalra fekszel, ezzel még többet teszel magadért és a kisbabádért. Javítod a vérellátást, a tápanyagok könnyebben jutnak a magzathoz, és még a terhesség során gyakran jelentkező refluxra is kedvező hatást gyakorolsz.

Tovább is van, mondjam még?

A későbbiekben, a szoptatási funkció mellett arra is alkalmas, hogy a baba kicsit pihenhessen benne, főleg, ha hasfájós. A töltelékként használt polisztirol átveszi és megtartja a test melegét, ezért jóleső érzést nyújt a sajgó pocak számára.

A hozzátáplálás idején, amikor a kisgyerek még nem tud ülni, biztonságosan megtámaszthatod a párnával a hátát ameddig a finom falatokat kanalazzátok. Arra azonban figyelj oda, hogy sokáig ne ültesd így a babát, mert a gerincének megterhelő ez a pozíció, ha önállóan még nem képes megtartani magát!

A huzat 100% pamut, mosható és cserélhető, ha idővel valamilyen újabb mintára vágynál. A párna egésze antiallergén, ami egy kisbabáknak szánt termék esetén elengedhetetlen.

Ha pedig a kicsid már kinőtte a párnát, használhatjátok játékhoz, meseolvasáshoz vagy akár egy mókás párnacsatához.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!