PR cikk

2020.01.20. 14:49

Így űzd el a vezetéssel kapcsolatos félelmeket!

A vezetéstől való félelem sokkal több embernél jelen van, mint azt talán gondolnád. Sok esetben az évek óta jogosítvánnyal és sok tapasztalattal rendelkező sofőröknél is felmerül az aggodalom, amivel egyszerűen muszáj valahogy megbirkózni.

Ezt a cikket kifejezetten azzal a céllal készítettük, hogy bátorítást adhassunk neked. Konkrét tippeket mutatunk tehát, amelyeket alkalmazva felülkerekedhetsz a vezetéssel szemben érzett félelmeiden.

Kezdetben mindenki fél a vezetéstől valamilyen szinten

Mondjon bárki bármit, először autót vezetni a zsúfolt forgalomban bizony stresszes dolog. Minden olyan gyorsan történik, rengeteg dologra kell egyszerre figyelni, és a gépjármű kezelésének az elsajátításához is idő kell.

Ritka az olyan ember, akiben ne lenne ott legalább egy kicsike félsz is az elindulással kapcsolatban. Szóval, ha most még a jogosítvány megszerzésének a puszta gondolatától is kiráz a hideg, akkor nincs okod aggodalomra. A félelmek ugyanis pontosan azért vannak, hogy legyőzzük őket.

Ha megnevesíted a félelmed, azzal elveheted az élét

Gondolkodtál már azon, hogy pontosan mi tart vissza az autóvezetéstől? Esetleg ki is mondtad már a félelmed valódi okát? Hogyha erre még nem került sor, akkor játszunk most kicsit a gondolatokkal. Mi lehet a legrosszabb kimenetele az első kocsiban töltött órának?

Nehézségek lehetnek akár már az elindulásnál? Egy szakképzett oktató szükség esetén többször is betanítja neked az indulás csínját-bínját, így ezzel nem lehet gond. Esetleg egy koccanás, netán ütközés esélye kelt benned aggodalmat?

Mivel az oktató éberen figyel melletted az anyósülésen és szükség esetén egyből közbe tud avatkozni, így ettől sem kell tartanod. Amint beülsz a volán mögé, és először ráérzel a vezetés ízére, onnantól kezdve majd ki sem akarsz szállni az autóból. Hidd el nyugodtan, sokaknál láttuk már.

Jó autóval és türelmes oktatóval könnyebbek lehetnek a kezdeti lépések

Kompakt kialakítás, könnyű kezelhetőség, illetve kényelmes kilátás minden irányba. Ezek az ismérvek jellemzők azokra a gépjárművekre, amik megkönnyíthetik a számodra a vezetéssel kapcsolatos ismerkedés folyamatát.

Plusz könnyebbséget jelenthet az első lépéseknél az automata váltós autó választása, így egy pedállal kevesebbet kell majd megtanulnod, illetve a váltás és kuplungolás feladata sem okoz majd bonyodalmakat.

Fontos még néhány szót ejtenünk az oktató személyéről is, aki a folyamatos jelenlétével, a megértésével és a bátorító szavaival segíthet átlendülni a nehézségeken. A vezetéstől való félelem ugyanis egyáltalán nem ciki, a rajtuk való felülkerekedés pedig kimondottan bátor cselekedetnek számít.

Mi tehát egyértelműen bátorítunk Téged arra, hogy próbálj szerencsét a jogosítvány megszerzésével. Olyan szabadságra tehetsz ugyanis szert általa, amelyre mindig is vágytál.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!