HAON - PR cikk

2019.05.10. 18:49

Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig!

Debrecen ikonikus musicalje élő szimfonikus koncertszínházi változatban újratöltve, Móricz Zsigmond születésének 140 éves évfordulója és a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpad megnyitásának 5 éves évfordulója tiszteletére!

A nagyszabású produkció – melyet különleges látványvilággal, valamint teljesen élő zenekari hangzással először láthat és hallhat a debreceni közönség – egy kivételes városi összefogás eredményeként jön létre a Csokonai Színház, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Lautitia Gyermekkar, az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos tanulói és az Eastsiders Tánctársulat közreműködésével, melynek keretében egy több mint száz fős szereplőgárda kelti életre Nyilas Misi felnőtté válásának halhatatlan történetét.

Móricz Zsigmond 1920-ban írt regényében saját múlt- és jelenbeli élményeit Nyilas Misi, a Debreceni Református Kollégium harmadik osztályos gimnáziumi tanulója századfordulós történetébe sűríti, mely mű ezáltal nemcsak értékes korrajzként, hanem már a felnőtt író korán kibontakozó egyéniségének és művészi ambícióinak hiteles lenyomataként is értelmezhető. Légy jó mindhalálig zenés színpadi változatának valóságos diadalútját annak legendás 1991-es debreceni ősbemutatója óta belföldön és külföldön többezer előadás és teltházas előadásszéria bizonyítja.

Zenei vezető és karmester: Bókai Zoltán

Rendező: Bálint Albin

Előadja a Nagyerdei Szabadtéri Játékok és a Csokonai Színház.

Szereposztás hamarosan!

A produkció a Hartai Zenei Ügynökség szíves engedélyével, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kölcsey Ferenc ösztöndíj-támogatásával kerül színre.

2019. július 23. és 24. 20.30 (esőnap: július 25.)

Az előadás hossza (egy szünettel): kb. 120 perc

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!