PR cikk

2020.04.09. 15:42

Közeleg a Black Friday. Tudja, miért ekkor érdemes vásárolni?

Magyarországon még viszonylag újdonság, viszont külföldön már tradíció. Igen, ez a Fekete Péntek, ismertebb nevén Black Friday. Figyelje az akciókat a Kuplio.hu oldalon, használja ki a kedvezménykuponokat és kódokat, és vásároljon kedvezőbb áron.

Mi az a Black Friday?

A Black Friday tulajdonképpen a karácsony előtti vásárlási láz kezdetét jelenti, amikor a nagy áruházláncokban elindul a jelentős árcsökkentéssel bíró kiárusítások időszaka. Biztosan belefutott már olyan vicces videókba, ahol az emberek sorokban kígyóznak már nyitás előtt egy adott boltnál, majd tolongva próbálják a másikat megelőzni, azon versengve, hogy ki kaparintja meg hamarabb az akciós árut. Az Egyesült Államokban és Kanadában pontosan így néz ki ez a nap.

A Fekete péntek pontosan az Egyesült Államokban alakult ki. A Hálaadás utáni nap, és mindig november negyedik péntekére esik.

Hogyan is kezdődött mindez?

A karácsony előtti akciók története szinte az emberiséggel egyidős. Viszont miért kapta vajon ez a – kereskedők számára jelentős – nap éppen a „Fekete“ péntek elnevezést? Ennek a kifejezésnek a kialakulására több elmélet is létezik. Az egyik szerint Hálaadás napját az Egyesült Államokban szinte mindig nagy közlekedési zavar követte, mert az emberek tömegesen hömpölyögtek bevásárolni. Éppen az ilyen dugók és egyéb közlekedési problémák miatt kapta meg ez a nap már valamikor a 60-as években a „fekete“ jelzőt.

Egy másik elmélet szerint a Fekete péntek elnevezés a könyvelésbeli jelölésekből származik. Itt ugyanis a veszteséget piros, míg a nyereséget fekete tintával jegyezték fel. Mivel éppen a Fekete péntek volt az a nap, amikor a kereskedők nyereséget könyvelhettek el, az elnevezés innen is adódhat.

A kifejezés utalhat az 1929-es nagy mértékű tőzsdei árzuhanásokra is. Akkor világválságról volt szó, ma pedig inkább a túlfogyasztás ünnepéről. Mivel ez a címke nem túl pozitív, így a kereskedők később megpróbálták átnevezni Big Friday-re, azaz Nagy péntekre, a változás végül nem történt meg.

Magyarországon 2013. novemberében tartották meg az első Black Friday akciót, mely az amerikai példához hasonlóan átlagon felüli akciókat kínált a vásárlók számára. Ma a különböző akciókat már szinte minden területen kihasználhatja. Szerencsére az amerikai példával ellentétben, itt nem kell megverekedni a kedvezményes áruért.

Miért is érdemes épp a Black Friday ideje alatt vásárolni?

Nos, a Black Friday pontosan az a nap, amikor a kereskedők egymással versengve igyekeznek a ruha, cipő, ékszer, elektronika, bútor vagy játék akciók által a lehető legnagyobb kedvezményeket és kiárusításokat kínálni. Bár a vásárlási láz hazánkban jóval enyhébb, mint Amerikában, így is megéri ebben az időszakban vásárolni. De miért is beszélünk „időszakról“? Mert az USA-val ellentétben, nálunk a Fekete péntek nem csupán egynapos, hanem több napig vagy akár egy hétig is eltarthat.

Ez főként az online áruházakra érvényes. Hiszen éppen a webshopok kínálják a mega kedvezményeket péntektől egészen hétfőig, az úgynevezett Cyber Monday-ig, ami az online vásárlás legnagyobb napja az évben. Magyarországon a top kedvezményeket elsősorban az elektronika területén találhatjuk meg, de egyéb engedmények vagy akár az ingyenes szállítás lehetőségével is kecsegtetnek a kozmetika, játék vagy sportszerek területén tevékenykedő webáruházak.

Ha tehát van valamilyen konkrét dolog, amit szeretne megvásárolni, először járjon utána az árának, majd várja ki a lenyűgöző leárazásokat. Ezután pedig már semmi más teendője nincs, mint kivárni, hogy a termék megérkezzen otthonába, esetleg éppen a karácsonyfa alá.

2018-ban a nagy nap november 23-ára esik. Az egyedülálló akciókra és kedvezményekre azonban már jóval korábban is felkészülhet. Figyelje a Black Friday kedvezményeket a Kuplio.hu oldalon, használja ki a nagyszerű kedvezményes kódok vagy kedvezményes kuponok előnyeit az okostelefonokra, tabletekre, televíziókra, ékszerekre és órákra, ruhákra vagy cipőkre, és vásároljon kedvezőbb áron. Így biztosan nem marad le egyetlen kedvezményről sem. Az akcióban ugyanis minden évben több tucat közkedvelt webshop kapcsoldódik be, és az Emag akciók mindig örömet okoznak, ugye?

 

(PR cikk)

 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!