PR cikk

2020.04.15. 08:47

Less be a kutyaeledel-gyártás kulisszatitkaiba!

Amikor kibontottál egy zsák kutyatápot, hogy megetesd kedvencedet, vajon eszedbe jutott már, hogy hol és hogyan készülhet? Bizonyára felmerült benned, hogy jó lenne tudni, hogy lesznek a sok nyersanyagból azok az apró, ropogós falatok, amelyeket kutyusod olyan szívesen befal.

Az efféle üzemek általában nem engednek be látogatókat, ám most részt vehetsz egy képzeletbeli utazáson, és meglesheted, hogyan működik az eledelgyártás!

Ahol a kemény munka folyik

A helyszínünk Németország, ezen belül pedig Josera tápokat előállító üzem, ahol már 75 éve űzik ezt az ipart, ezért igen nagy szakértelemmel rendelkeznek. Az itt dolgozó szakemberek jól tudják, hogy az ideális eledelnek nem csak finomnak, hanem könnyen emészthetőnek is kell lennie. Illetve azt is figyelembe veszik, hogy a különböző fajtájú és életkorú ebeknek más-más összetételű táplálékra van szüksége, ezért többféle variációt kínálnak. Ezeket mind megtalálod a Kutyakajas.hu Webáruházban.

Valamint nem feledkeznek meg arról sem, hogy minden kutya külön egyéniség, sajátos ízléssel, így a gazdi különböző ízesítésű eledelek közül tud válogatni. A tápok pontos receptjeit táplálkozási szakemberek és tudományos munkatársak dolgozzák ki, akik a folyamat során természetesen szem előtt tartják a legújabb állatorvosi kutatásokat is.

Amint a recept elkészült, indulhat az alapanyagok beszerzése és maga a gyártás. A Josera tápok kizárólag egészséges, természetes összetevőkből állnak, ezért a GMO gabonák, a szója, a búza, illetve az ízfokozók és tartósítószerek tiltólistásak. A cég kizárólag olyan beszállítókkal szerződik le, akik garantálni tudják ezeket a szigorú feltételeket.

Tesztelés és ellenőrzés

A vállalat saját laboratóriummal rendelkezik, mely segítségével biztosítani tudja az első osztályú minőséget. Hogy ezt pontosan hogyan csinálják? Minden egyes bejövő nyersanyagot vizsgálnak és elemeznek, és csak azokat engedik tovább a gyártósorra, amelyek maximálisan megfelelnek az előírásoknak.

Amikor elkészült a táp, a kiszállítás előtt újabb vizsgálat vár rá, a folyamat során levett mintákat pedig öt éven keresztül őrzik, így az eredmények bármikor visszakereshetőek. A pontos, precíz munkavégzésért az itt dolgozó biológusok, élelmiszervegyészek és laboratóriumi szakemberek felelősek, akik mind nagy szaktudással rendelkeznek. Céljuk, hogy a gazdik olyan eledellel etessék kedvenceiket, amelyektől a kutyus egészséges és kiegyensúlyozott lesz.

Védik a környezetet

A gyár fontosnak tartja a fenntarthatóságot, ennek érdekében pedig konkrét lépéseket tettek. Az előállítás során igyekeznek csökkenteni a káros környezeti hatásokat, illetve stratégiájukkal ellensúlyozzák a szén-dioxid kibocsátást.

Emellett aktívan támogatják a Carbon Tanzania és a Nkata Mountains Project nevű erdőmegőrzési mozgalmat. Hisz ők is jól tudják, hogy a szebb jövő mindannyiunk közös érdeke.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!