PR cikk

2019.12.13. 15:11

Levél a Mikulásnak: polírozógépet kérünk!

Csillogó-villogó autóval járni kiváltság. A mai benzinárak mellett ezt a luxust egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, pedig egy szépen ápolt autóba ülve még a nap is másképp indul. Ha szeretnénk ezt az élményt pénztárcabarát módon átélni, a legjobb, ha a kezünkbe vesszük a dolgokat. Vagyis inkább a polírozó gépet.

Nem boszorkányság

Az autó polírozás egyáltalán nem boszorkányság. Természetesen a mesterfogások elsajátításához kell némi gyakorlat, de ha nem zavar minket a gépzúgás, vagy hogy egy kicsit piszkos lesz a kezünk, nincs mitől félni. A modern, excenteres polírozógépek olyan elven működnek, amely minimalizálja a hibázási lehetőséget. Ha nem tartjuk szélsőségesen rosszul vagy sokáig egy helyben a készüléket, gyakorlatilag nem tudunk nagy kárt okozni.

Az első lépéseket akár valamilyen bontott karosszéria-elemen is gyakorolhatjuk. Az interneten rengeteg útmutató található a házi polírozáshoz. Ha betartjuk az eszközválasztásra és a munkára vonatkozó alapvető szabályokat, egy kis gyakorlás után nem nagyon tudunk mellényúlni.

Ezzel tényleg lehet spórolni?

Egy megfelelő excenteres polírozógépet már egy alaposabb autókozmetikai kezelés áráért lehet kapni. Profi szerszámról lévén szó, ezt az eszközt valószínűleg nem fogjuk évente lecserélni, tehát ha fél évente csak a felét tudjuk otthon elvégezni azoknak a műveleteknek, amelyekért másképp szakembert hívnánk, a szerkezet gyakorlatilag behozza az árát.

A POLIRTECH.HU-nál kapható autó polírozó korongok ára sem feltétlenül borsos. 10-15 ezer forintért már olyan készletet rakhatunk össze, amellyel a nagyobb javításokon túl egészen precíz feladatokat is el tudunk látni. Ha sikerül elsajátítanunk a munka – egyébként tényleg nem megtanulhatatlan – alapjait, a saját autónkat egészen jól karban tudjuk tartani. Ha hozzávesszük, hogy a megfelelő készlet birtokában bármilyen sérülést és problémát is javítani tudunk a fényezésen – tehát megelőzhetjük a mattulást és a korróziót – egész jó üzletet köthetünk.

Vannak kockázatok?

Azok, akik professzionális szinten művelik az autófényezést, hosszú évekig gyakorolnak azért, hogy tökéletes munkát végezzenek. Természetes, hogy némi autodidakta tanulás után nem fogunk ezer százalékos eredményt produkálni. De ha betartjuk az alapvető lépéseket, tiszta, száraz és gondosan megtisztított felületen, megfelelő maszkolásokkal dolgozunk, nagy károkat nem tudunk okozni.

Az autópolírozás olyan, mint amikor villanyborotvát használunk. Nagyon biztonságos, kivéve, ha valamilyen nagy baklövést követünk el. A legtöbb ilyen eset viszont inkább a figyelmetlenségből vagy a szabályok rossz értelmezésből fakad. Ha viszont nem merünk kockáztatni, nem biztos, hogy a csiszolással kell kezdeni a munkát. A finomabb, fényezéshez használt korongokkal sok kárt nem tudunk csinálni, arra viszont bőven jók, hogy megszokjuk a polírozógépek kezelését.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!