PR cikk

2020.04.15. 08:51

Maradj otthon, használd az udvarodat!

Irigylésreméltó helyzetben vannak most azok, akiknek udvaruk, kertjük van. Mivel úton-útfélen azt halljuk, hogy maradjunk otthon – amikor csak tehetjük –, sok időt töltünk házon belül, pontosabban, kapun belül.

Lehet, hogy az év többi időszakban morgunk a hólapátolás, a kertészkedés és a fűnyírás miatt, de most nagyon örülünk, ha kertes házban éljük rendhagyó mindennapjainkat. A jó idő beköszöntével tevékenységeink egy nagy részét áthelyezzük a szabadba, a jó levegőre, a napfénybe. Ez nemcsak a közérzetünkre van jó hatással, de az egészségünkre is. Megnő a szabadtéri sportolás, mozgás iránti igényünk, amiért nem feltétlen kell elhagynunk az otthonunkat sem. Mutatunk pár remek alternatívát az otthoni mozgásra, szórakozásra.

Ezekkel üsd el az időt karantén ideje alatt:

1. Trambulin

Ha eddig nem fogalmazódott volna meg benned egy nagy méretű trambulin vásárlása, itt a remek alkalom, hogy megvalósítsd ezt is. Számtalan féle-fajta trambulin kapható, köztük olyan, kifejezetten kintre tervezett típusok is, amiket az udvaron állíthatsz fel. Nem kell a gyereket eltiltani az ugrálástól, csupán biztonságosabb keretek közé kell vinni: erre jók a trambulinok. A rendszeres trambulinozás erősíti az izmokat, felpörgeti a vérkeringést és az anyagcserét, javítja a koordinációs képességet ráadásul igen szórakoztató is, amit akár az egész család kipróbálhat. A gyerekeknek mindenképp jót tesz, mert itt levezethetik az energiájukat.

2. Jóga a szabadban

Ha eddig is rendszeresen jógáztál, a lehető legjobb időszak, hogy ezt a tevékenységet is áthelyezd a szabadba. Vedd nyakadba a jógaszőnyeged, és irány a kert vagy a terasz! Ha csak most kezdenéd a jógázást, akkor is csak biztatni tudunk rá, mert ez a mozgásforma nemcsak átmozgat, de a lelkednek is jót tesz majd. Eleinte elég, ha csak naponta tízpercet, negyedórát szánsz néhány gyakorlatra – amiből nem hiányozhatnak a légzőgyakorlatok sem –, később pedig, ha rákapsz az ízére még az is lehet, hogy heti több alkalommal is elvonulsz majd az udvar csendjébe.

3. Úszás

Ha nemcsak udvarod, de egy méretes medencéd is van, nyugodtan előkeresheted a fürdőruhádat is, mert mindjárt itt a nyár. Az úszásnak számtalan pozitív hatása van: gyorsítja az anyagcserét, pozitívan befolyásolja a szív-és érrendszer működését, fokozza a szellemi teljesítményt, átmozgatja az egész testet, javítja a légzést, stabilabb gerincet, jobb tartást eredményez, kalóriát éget, fejleszti az állóképességet. Egyike azon sportoknak, amiknél minimális a sérülés veszélye, bármilyen életkorban, testformával és edzettségi szinttel el lehet kezdeni.

4. Tollaslabdázás

Ehhez is egy nagyobb udvar kell, illetve egy olyan terület, ahol nincsenek fák, vezetékek a magasban, ahol játék közben fennakadhatna a tollaslabda. A tollasütőket pedig nemcsak nyáron a strandon érdemes elővenni, hanem ezekben a napokban is. Tollasozni az egész család tud, és miközben jól szórakozik mindenki, még néhány felesleges kilótól is meg lehet szabadulni, mert remekül átmozgat, pont úgy, mint a tenisz.

5. Kosárlabdázás

Egy kosárpalánk kell hozzá és egy megfelelő labda, azután indulhat a játék. Mindkét eszköz pofonegyszerűen beszerezhető bármely sportáruház webshopjáról, így gyakorlatilag ki sem kell tenned érte a lábadat, csak legyen mivel és legyen hova felfüggesztened a palánkot.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!