PR cikk

2020.07.17. 07:13

Megoldás a munkaerőhiányra: munkaerő-kölcsönzés

A gazdaság erősödésével a munkaerő hiánya egyre nagyobb problémákat ölt, amivel a cégeknek időről időre szembe kell nézniük.

Azonban a munkaerő-toborzás rengeteg időt és jelentős összegeket ki tud húzni egy vállalat zsebéből, ráadásul sok esetben nincs is meg a toborzás sikeres lebonyolításához a képzett munkaerő vagy HR-részleg. Többek közt ezeknek a cégeknek nyújthat rendkívül kedvező megoldást egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalat.

Átmeneti hiányra tökéletes megoldás

Nem minden cégnél oszlik el a munka mennyisége egyenletesen, hiszen számos esetben projektjellegűek a megbízások. Ilyenkor a legtöbb cég bajban van, hiszen a munkavállalók jelentős része inkább a határozatlan idejű szerződést preferálja a határozottal szemben, ráadásul sok esetben nem is biztos, hogy anyagilag megtérülő befektetés a cég számára rövid megbízási szerződés ígéretével munkaerőt toborozni.

Ugyanakkor szintén komoly összegeket emészthet fel, ha az adott vállalat határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztat több alkalmazottat, mint amennyire az év nagyobb részében szüksége van, mivel ha nem tud munkát biztosítani az embereknek, a bért és az egyéb költségeket akkor is fizetnie kell.

Erre tökéletes megoldást nyújtanak a munkaerő-közvetítő cégek, hiszen ezek csak a szerződésben meghatározott időtartamra biztosítanak a hiánnyal küzdő vállalat számára megfelelő számú munkást.

Anyagilag is megéri

Gyakran felmerül ellenérvként a munkaerő-közvetítő cégekkel szemben, hogy anyagilag sokkal jobban jár egy vállalat, ha saját maga alkalmazza a munkavállalót, nem pedig egy közvetítő cégen keresztül plusz jutalékért.

Valóban igaz, hogy a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégek egyike sem szeretetszolgálat, hanem profitorientált vállalkozás, így a szolgáltatás díját értelemszerűen meg kell fizetni.

Azonban érdemes egy kalkulációt készíteni, mielőtt végleg elvetné az ötletet, hiszen gondolja csak végig, milyen költségekkel jár már maga a munkaerő toborzása is, nem beszélve arról, hogy a próbaidő alatt felmondó munkavállaló költségei szintén jelentősek a cég részére. És akkor még nem is vettük figyelembe a fent említett problémát, miszerint mennyi extra költséget jelent, ha csak az év bizonyos részeiben veszi igénybe minden egyes alkalmazottja munkáját, hiszen határozatlan idejű szerződés esetén a keményen dolgozó alkalmazotthoz hasonlóan a sarokban malmozó kolléga után egyaránt ki kell fizetni a munkabért és az egyéb járulékokat is.

Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy igénybe venné egy munkaerő-kölcsönző cég szolgáltatását, vagy további információkra van szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot a Beraman munkatársaival!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!