PR cikk

2019.11.21. 11:05

Mindent a mobiltelefonhoz

Amikor telefon vásárláson gondolkodsz, a mobiltelefonhoz számtalan szempontot figyelembe kell venned.

Milyen legyen az akkumulátor teljesítménye, milyen applikációkat kell telepítened rá, hogy minden funkcióját maradéktalanul kihasználhasd, és persze legyen jó kamerája, takarékos kijelzője is. Rendben, vettél egy mobilt, de nézzük meg, milyen más eszközökre lehet szükséged hozzá.

Mobiltelefon az autóban

Bizony, a mobilt soha nem hagyod otthon, és autóvezetés közben is előfordulhat, hogy keresnek, és szeretnéd fogadni a fontos hívásokat. A KRESZ szabályozása egyértelműen fogalmaz: „A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben – ideértve a forgalmi okból történő megállást is – kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.” 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet.

Akkor hová kerüljön a mobil? Erre már többféle találmány is létezik: szellőzőrácsra rögzíthető mágneses elven működő telefontartó vagy univerzális autós telefontartó, ami “rácuppan” a szélvédőre. Vezetés közben valóban kerülni kell a mobil használatot, és a kihangosító vagy a headset is jó szolgálatot tesz, mivel e fülbe rejtett készülékekkel is fogadhatod a bejövő hívásokat. Ha rá kell nézned a mobil kijelzőjére, az legyen inkább szemmagasságban a szélvédőn vagy az említett középső szellőzőrácson.

Energia utánpótlás

Nem csak az autóban, hanem mindenhol jól jöhet egy olyan mobiltöltő, amely egy-kettőre sikeresen feltölti merülő félben lévő telefonunkat, hiszen legtöbbször kiszámíthatatlan az, hogy milyen gyorsan mennek le a töltést jelző csíkok a kijelzőn. Így hasznodra válhatnak a vezeték nélküli autós töltők és hálózati töltő állomások, amelyek kihelyezett akkumulátorként képesek újra energiát pumpálni a mobilodba. Ezeknél az eszközöknél külön előny az USB csatlakozás, amellyel egyszerre több kütyüt is tölthetsz. Természetesen létezik szivargyújtóba helyezhető töltő is, ami az autó akkumulátorának energiáját használja fel a mobil feltöltésre. Az adatkábeleket akkor tudod a legjobban kihasználni, amikor különböző eszközökön küldenél el információkat, képeket. Összekapcsolhatod a laptopod, a tableted vagy egy másik telefont is ezzel a céllal.

Szelfizés mobiltelefonnal

Hát persze! Ki ne maradjon ez a legbulisabb eszköz, ami oly sokat segít a közösségi médiában való megjelenésben – ez a szelfi bot, amellyel meghosszabbítod a karod, és kellő távolságba tartva akár panoráma fotós beállítást is készíthetsz. Vigyázz a jól megválasztott fotózási hellyel, különösen a hegyvidékeken!

Nézz szét a NetKlikk WebShopnál – honlapjukon mindent megtalálsz a mobiltelefonhoz!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!