PR cikk

2020.07.01. 13:26

Multifunkciós megoldás a gyors otthoni vagy irodai nyomtatáshoz

A jelenlegi gazdasági helyzetben rendkívül fontos a minden helyen történő takarékoskodás. Otthon és az irodában is jó lehetőség a takarékoskodásra egy olyan többfunkciós nyomtatókészülék beszerzése, amelyben számos hasznos funkció kapott helyet.

A választás azonban egyáltalán nem könnyű, hiszen több olyan fontos készüléket is tartalmaz, amelyeknek saját paramétereik vannak, és sem a laikusok sem pedig a szakemberek számára nem egyszerű az áttekintésük. Ezért javasoljuk, hogy tartson velünk és együtt vizsgáljuk meg azokat a részleteket, amelyeket a választásnál nem javasolt alábecsülni.

Nyomtató típus

Annak ellenére, hogy egy többfunkciós készüléket szeretne választani, amelynek az elsődleges használati célja nem csupán a nyomtatás, ne feledkezzen meg a nyomtató típusáról, amely attól függ, hogy a nyomtató milyen forrásból származó festéket használ. Megkülönböztetünk tonert vagy tintát, amelytől a nyomtatás üzemeltetési költségei függenek.

A tintasugaras változatok olcsóbbak és inkább az otthoni környezetbe alkalmasak – tökéletes fotók nyomtatására ideálisak. Ha azonban a fényképek nyomtatása csupán kis részét teszi ki a készülék nyomtatási feladatainak és az egyszerű tintasugaras nyomtató nem felel meg az igényeinek, választhat a középkategóriájú lézeres nyomtatók közül. Ezek a készülékek rendkívül gyorsak, így nem kell sokat várni a szöveges dokumentumok kinyomtatására. Természetesen, a gyártótól és a bolttól is függ, hogy melyik a legjobb Brother toner, amelyet a készülékhez vásárol.

A lézeres nyomtatók alkalmasabbak a szöveges dokumentumok nyomtatására. A hozzájuk tartozó festékkazetta segítségével átlagosan kb. 2500 oldalnyi tartalom nyomtatható ki, ami otthoni használat esetén hosszútávon nagyon jó megoldás. A választás azonban egyéni, mert a választásnál tekintetbe kell venni az ergonomikai mutatókat és a szubjektív értékeléseket is.

Kiegészítő szolgáltatások

A többfunkciós nyomtatók előnyére válnak az egyéb olyan funkciók is, mint a szkennelés vagy a másolás.

A szkennel segítségével egyszerűsítheti a hivatalokkal vagy ügyfelekkel történő kapcsolattartást, hiszen a papír alapú dokumentumoknak a számítógépbe történő bevitele ily módon valóban egyszerűvé válik.

Ehhez hasonlóak a másoló készülék előnyei is, amelynél szintén nagyon fontos a kiváló minőségű festékek használata. Az új Epson toner választását ne becsülje le, mert a használata több okból kifolyólag is fontos.

  • befolyásolja a nyomtatás minőségét;
  • meghatározó a nyomtatás sebessége tekintetében;
  • segít a számítógép által feldolgozott dokumentum tartalmának papírra történő átvitelében.
  • A személyi többfunkciós nyomtató készülékek elsősorban a nyomtatáson alapulnak, amelynek legfontosabb fogyóeszköze a toner. Ne feledkezzen meg azonban a Wi-Fi, vagy a Bluetooth csatlakozásról sem, aminek köszönhetően a dokumentumok feldolgozása egyszerűbbé válik.

     

    A fotó forrása: Just Life / Shutterstock.com

    (PR cikk)

    Címkék#pr cikk

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!