PR cikk

2019.08.23. 13:15

Pénztárcabarát vagy drága dolog a könyv?

Minden elolvasott könyv új ablakokat nyit ki az olvasó tudatában.

A könyvek olvasása nem egy elvont és ódivatú tevékenység, éppen az ellenkezője igaz ennek a feltételezésnek. Könyvet olvasni napjainkban modern és nyitott gondolkodást igénylő dolognak számít. Olvasás közben az emberi elme gondolkodásra és koncentrációra van késztetve, amely által rengeteg hasznos információt képes befogadni és feldolgozni.

A könyvek drága vagy olcsó termékeknek számítanak? Mi alapján határozható meg az értékük? Az alábbi két szempont bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a könyvek valódi értékének megismerésében.

A drága relatív

Egy átlagos mozijegy nassolni valóval és üdítővel kiegészítve körülbelül 3000 forintos költséggel bír. A mozifilmek általában 2 órás játékidővel rendelkeznek, ebbe kell belesűríteni a készítőknek a cselekményt az elejétől a végéig. Ezzel szemben egy szintén 3000 forintba kerülő könyv 400 oldalnyi szöveget is tartalmazhat. Ilyen mennyiségű tartalom jóval nagyobb teret biztosít az író számára a cselekmény kibontakoztatására és a karakterek sorsának felépítésére.

Nem szükséges elsietni a történet eseményeit, de kellőképpen fent lehet tartani az érdeklődést és fokozatosan adagolni az izgalmakat. Az olvasói azonosulás mértéke a többszöröse lehet a karakterek irányába, és ezáltal a katarzis is intenzívebb élményt fog nyújtani. Ha a nézők egy film megnézésével egy világot ismernek meg, akkor egy könyv elolvasásával egy egész univerzumba nyerhetnek betekintést.

Érdemes végiggondolni, hogy milyen haszontalan termékek kerülnek szinte naponta megvásárlásra néhány ezer forintos értékben, amelyekből semmilyen profit nem keletkezik. Ehhez célszerű viszonyítani a könyvek által nyújtott tudás hosszú távon is jövedelmező értékeit.

A könyv egy életre szóló befektetés

Legyen akár olcsó vagy drága egy könyv, a benne található értékeket nem lehet anyagi mértékben meghatározni. Ha az olvasó egy könyvben a saját életéhez akár kísértetiesen hasonlító problémákkal és kérdésekkel találkozik, abból rengeteget tanulhat. Például a Mai-Könyv.hu-nál elérhető szórakoztató irodalmat olvasva nemcsak a karakterek motivációi, de a cselekmény komplexitása is megismerhető lesz számára.

A karakterek sorsának és cselekedeteinek megismerése olyan problémákra és megoldásokra világítanak rá, amelyek igazi tanulópénzként szolgálhatnak. Ez kiválóan segít az objektív és kritikus gondolkodásra való képesség fejlesztésében. Ha egy könyvből az olvasó életre szóló tapasztalatra, tudásra és bölcsességre tesz szert, annak értékét nem lehet pénzben kifejezni.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!