HAON - PR cikk

2019.05.11. 05:50

Peter Quilter: Mennyei hang!

Egy igaz történet és egy mámoros színházi est Florence Foster Jenkins-ről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével!

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezik – hangos sikerrel – lemezt készít, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét éli. Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztja el, a hanggal baj van: se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarja népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit árad, hogy ellensúlyozza fals hangjait. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádták Jenkinst.

Peter Quilter darabját húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. Szereplők: Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János, Szemenyei János, Lévay Viktória, Murányi Tünde, Bacsa Ildikó.

2019. július 8. és 9. 20.30 (esőnap: július 10.)

Rendező: Bagó Bertalan

Az előadás hossza (egy szünettel): 125 perc

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!