Karnevál

2019.07.24. 12:17

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncertje

Tóth Vera a 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált Magyarország egyik legnépszerűbb és legkeresettebb énekesévé.

A fiatal énekesnő 2012 decemberében dolgozott először a zenekarral, első koncertünket a Petőfi Rádió „MR2 Akusztik” című műsora rögzítette. A nagysikerű rádióműsor óta számos koncertet adott a zenekarral Budapesten és vidéki nagyvárosokban. Az Artisjus- díjas énekesnő saját dalai mellett felcsendülnek méltán népszerű slágerek a zenekar tagjainak hangszerelésében, és a nagy klasszikusok, többek között Aretha Franklin, Ray Charles, Natalie Cole, Gershwin örökzöldjei.

A Budapest Jazz Orchestra küldetése a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatit pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak. A Budapest Jazz Orchestra céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálását, a magyar művészeti értékek magas szinten történő képviseletét.

A Budapest Jazz Orchestra muzsikusai nem csak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük jelentős hazai eMeRTon illetve Artisjus díjakkal elismert művész is.

2019. augusztus 19. 20.00 Kossuth tér

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!