haon-sportoldal

2008.02.27. 20:31

Varga és Kalucza ante portas!

<p>Roseto degli Ambruzzi – Peking kapuja elé jutottak a magyar ökölvívó-válogatott hajdúsági tagjai az olaszországi Roseto degli Ambruzziban zajló, első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.</p>

Bebocsájtást akkor nyernek a fiúk a kínai fővárosban rendezendő ötkarikás játékokra, ha a pénteki elődöntők során is magasba emelik a kezüket, tehát egyetlen győzelem választja el őket a hőn áhított olimpiai részvételtől.

Varga Miklós (60 kg), a Hajdúsámsoni Harangi Imre SE kiválósága a szerdai program első részében lépett szorítóba az ír Ross Hickey ellen, és imponáló magabiztossággal győzött. Varga végig uralta a szorítót, és ezt a bírók is értékelték, 39–22-es pontozással hozták ki győztesnek a sámsoni bokszolót.

Az esti programban szerepelt a DVSC-s Kalucza Norbert (41 kg), aki a világbajnok, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Jerome Thomas ellen öklözött volna, de a francia elemi bakit követette el, azaz átesett a súlyhatáron, így a magyar legény a helyére beugró, örmény Derenyik Gizlari csatázott. Kalucza kirobbanó formában bunyózott, teljesítményéről mindent elárul, hogy óriási különbséggel, 37–19-re diadalmaskodott.

Az olimpiai kvalifikációs tornán csütörtökön szünnapot tartanak, pénteken Varga románnal, Kalucza pedig némettel bokszol a pekingi repülőjegyért.

BeA

  • Kalucza is negyeddöntős
  • Varga Miklós egy győzelemre az olimpiától!
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!