újra pályára léphetnek

2020.07.16. 19:13

Ismét BL-szerpelő az MVFC futsalcsapata

Biztossá vált a nemzetközi indulás, amiben reménykedtek a berettyóújfaluiak.

20191119 Szombathely Haladás VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU Férfi Futsal NB I. bajnoki mérkőzés Képen: Rábl János és Horváth Péter Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Vas Népe-archív

Az MLSZ elnöksége a szerdai ülésén döntött a magyar indulóról a 2020/2021-es UEFA Futsal BL sorozatra, és az MVFC Berettyóújfalu sportszervezetet nevezi be. A Berettyóújfalu csapata volt a bajnok a 2019-ben, az idei szezon alapszakaszát megnyerték, és ők vezették rájátszást is, amikor félbeszakadt a bajnokság.

A döntéssel kapcsolatban a klub elnökét, Mezei Józsefet kérdezte a Napló. – Nagyon bíztunk benne, hogy mi indulhatunk. Az UEFA koefficiensek, a tavalyi és a mostani eredmények alapján azt gondolom, hogy megérdemelten kaptuk meg mi a jogot a Bajnokok Ligájába való nevezésre. Nagyon fontos ez nekünk, és ha nem lesznek gondjaink a különböző korlátozásokkal, akkor igen jó kis csapatunk lehet.

A nyáron a visszatérő Rábl Jánoson kívül egy másik válogatott futsalossal, Horváth Norberttel is erősödött az MVFC csapata. – Több játékost már nem érkezik. Nagyon bízom benne, hogy elindulhat a bajnokság, mert ez már borzalmasan hosszú idő, ami játék nélkül telik – fogalmazott Mezei József.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!