őrizetben

2021.05.12. 19:10

Ez súlyos! Életfogytiglan várhat Curtis bátyjára – bérgyilkosság a gyanú

A nyomozók 2021. május 11-én három férfit fogtak el Katzenbach Imre megölésének ügyében. A Fővárosi Főügyészség mindhárom gyanúsított letartóztatására indítványt tett.

Forrás: police.hu

A megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi, H. László 2009 augusztusában megbízott egy – jelenleg jogerős szabadságvesztés büntetést töltő – 50 éves férfit, H. Attilát Katzenbach Imre megölésével. Az 50 éves férfi a megbízást elfogadta, majd 2009 szeptemberében az MTK-focistát Baranyajenő térségébe vitte, ahol az elkövetésbe bevont két további társa – anyagi haszon ígéretéért cserébe – kioltotta a 45 éves férfi életét – írja a Bors.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya május 11-én hajnalban egyszerre több helyszínen hajtott végre elfogásokat a 2009-ben meggyilkolt Katzenbach ügyében.

Az ügyészség legfrissebb közleménye szerint az elkövetők hosszabb ideig elkerülték a felelősségre vonást, személyi-egzisztenciális körülményeik tisztázatlanok.

Emellett a terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezért a főügyészség álláspontja szerint, alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Mindemellett megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak – különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy befolyásolásával vagy megfélemlítésével – megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

A Fővárosi Főügyészség mindezekre tekintettel, a három férfi letartóztatását indítványozta. A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában