Beruházás

2024.06.25. 18:47

Orbán Viktor: Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztjük a Liszt Ferenc Repülőteret

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

MW

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2-es terminálja

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

2024. június 6-án a magyar állam a Vinci Airports közreműködésével megvásárolta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt-t.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfő (j) és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója kezet fog Párizsban 2024. június 25-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás:  MTI

A párizsi tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit. A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is. A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – olvasható a sajtófőnök közleményében.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában