energiahivatal

2021.05.04. 14:03

A hűvösebb április a földgázfogyasztásban is megmutatkozik

Idén áprilisban 2,5 Celsius-fokkal volt átlagosan hidegebb 2020 áprilisához képest, ami 200 milliós többletfogyasztást eredményezett.

Több mint 942 millió köbméter földgázt fogyasztott az ország idén áprilisban, ez közel 200 millió köbméterrel több, mint az előző év ugyanezen hónapjának fogyasztása – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a lakosság és az ipari fogyasztók gázellátása az áprilisban tapasztalható hideg idő alatt is folyamatos volt. Az elfogyasztott földgázmennyiség jól láthatóan követi a hőmérséklet változását. Idén áprilisban 2,5 Celsius-fokkal volt átlagosan hidegebb 2020 áprilisához képest. Az elmúlt 3 év (2018, 2019, 2020) átlagos április havi fogyasztása 684 millió köbméter volt – írták.

Áprilisban már elkezdődött a felkészülés a következő téli időszakra, a földgáztárolók fokozatosan és ütemezetten álltak át a betárolásra, azonban az áprilisi szokatlan hideg időjárás miatt a Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) egyes tárolói még kitároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában