Krimi

2024.06.21. 05:57

Ha autóval indul nyaralni, erről tudnia kell

A nyaralások alatt is felújításokra kell készülni az M7-esen, fontos információkat közölt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Studio Peace

Berobbant a nyár, hamarosan pedig sokan nyaralni indulnak. Rengetegen autóval kelnek útra, ám aki így tesz, fontos tudnia, hogy felújításokat végeznek az M7-esen – írja a Tények.

A részletekről a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook-posztban számolt be.

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is úgy terveztük, hogy a vakáció ideje alatt nem lesznek előre tervezett munkák Budapest és a Balaton (Balatonvilágos) között az M7-es autópályán.

Viszont az útburkolat állagromlása miatt, a biztonságos közlekedés érdekében több helyen is elkerülhetetlenné vált a felújítás.

Hogy a legkevésbé akadályozzuk a nyári szezonális forgalmat:

  • a munkák kizárólag a Budapest felé vezető oldalon,
  • csak kedd és péntek közötti napokon,
  • június és július hónapban (augusztusban nem)
  • terelés csak a háromsávos szakaszon lesz és ott is csak úgy, hogy két sávon biztosítani tudjuk a folyamatos haladást

Az M7-es autópálya Érd és Székesfehérvár közötti szakaszán az aszfaltburkolat átlagéletkora meghaladja a 15 évet. Csak ezen a pályán idén közel 1,5 millió négyzetméteren terítünk le új burkolatot. A tereléseket, mint eddig is, időben és előre jelezzük Facebook-oldalunkon és honlapunkon, valamint az www.utinform.hu oldalon keresztül is tájékoztatjuk az utazókat.

Kérjük megértésüket és türelmüket a felújítások alatt! Balesetmentes közlekedést kívánunk!” – írták posztjukban.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!