Krimi

4 órája

Hajmeresztő trükkel csengetett be a csaló: pénzzel és egy elcserélt szemüveggel távozott

Sajnos már mindennapos, hogy magukat különféle szakembereknek kiadó csalók verik át az embereket. A legújabb módszerük egészen hajmeresztő.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Több III. kerületi lakásba is becsengetett egy csaló október 8-án, kedden reggel, és azt állította, hogy karbantartás miatt aznap délelőtt 11 óráig nem lesz sem telefon, sem TV, sem internet a lakásokban, ezért újra kell majd indítani a rendszert.

Szerelést ígért

Az egyik óbudai idős asszonytól megkérdezte, hogy újra tudja-e indítani a rendszert, vagy szüksége van-e segítségre. Az asszony, aki nem műszaki beállítottságú, így nyilvánvalóan nem ért az ilyesmihez, beengedte a szerelőnek kinéző illetőt, aki matatni kezdett a routeren, majd mondta, hogy egy kártyára lesz szükség a telefon működéséhez. 

A férfi feltételezhette, hogy egy ilyen idős személy leginkább a telefont használja, így akár még fizetne is érte, hogy működjön. Be is jött a számítása.

A csaló azt mondta, ha kap 20 ezer forintot, az utólag csak 3 ezer lesz, a többit visszautalják majd a hölgy számlájára. Ehhez fel is vette az adatokat, és még elismervényt is adott a pénzről – írja cikkében a Metropol.

Fotó: GBJSTOCK / Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Kettős kár érte

A „szakember” ezután azt ígérte az idős asszonynak, hogy kora délután visszamegy majd kártyával, mert most nincs nála, de nemcsak visszajön, hanem a telefont is megszereli, hogy működjön.

Természetesen sem a férfi nem jött vissza, sem a telefon nem működött...

Ráadásul a csaló a saját szemüvege helyett az idős asszony olvasószemüvegét vitte magával a nagy sietségben. A lap információi szerint a cikk megjelenéséig a rendőrségen nem tett feljelentést a család.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!