kutatási támogatás

2020.08.13. 09:39

Ösztöndíj segíti a fiatal egyháztörténészeket

Ismét pályázatot hirdet a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj elnyerésére fiatal kutatóknak a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából.

A szervezet szerdai közleménye szerint az ösztöndíj célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatásának ösztönzése. Az egy évre szóló ösztöndíjra az 1980. július 1. után született kutatók pályázhatnak szeptember 4-ig.

Az állami kutatói ösztöndíj 2020. szeptember 1-jétől 2021. augusztus 31-ig nyújt havonta bruttó 200 ezer forintos támogatást, az ösztöndíjban legfeljebb tíz fő részesülhet. Nem pályázhat, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban részesül.

Az ösztöndíj elnyeréséhez be kell nyújtani többek között szakmai önéletrajzot, valamint az ösztöndíj idejére tervezett szakmai koncepció leírását, amely tartalmazza a kutatandó témakört, a kutatói koncepciót és annak az intézmény(ek)nek a nevét, ahol a pályázó kutatni kíván, továbbá az ösztöndíjas időszakban megvalósítani kívánt publikációk tervét.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett és a MANK által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt. A részletes pályázati felhívás a MANK honlapján olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában