örömteli évforduló

2021.02.22. 15:40

Liu Shaoang: motivációból most sincs hiány

Knoch Viktor szerint megismételhetetlen élmény és emlék Magyarország első téli olimpiai aranyérme, melyet Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Burján Csabával nyert napra pontosan három évvel ezelőtt a phjongcshangi játékokon a rövidpályás-gyorskorcsolya váltó tagjaként.

(L-R) Hungary's Liu Shaoang, Hungary's Victor Knoch and Hungary's Csaba Burjan celebrate after winning in the men's 5,000m relay short track speed skating A final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 22, 2018. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mladen Antonov

Az M4 Sport 13 órás Sporthíradója az egész műsort a Magyar Korcsolyázás Napjának szentelte, melyet minden évben a sporttörténelmi diadal évfordulóján, február 22-én tartanak.

A már visszavonult sportoló azt is felidézte, hogy

a felejthetetlen győzelem után mindannyian sírni szerettek volna, de valahogy egyikük sem tudott elérzékenyülni.

Liu Shaoang arról beszélt, hogy ma sem látja másként, mint három évvel ezelőtt, amikor a sikert kezdetnek nevezte:

„Még nagyon messze a vége, motivációból pedig nincs hiány”

- jelentette ki az FTC 22 éves rövidpályás-gyorskorcsolyázója, aki a rövidtávú terveket illetően kifejtette, hogy jobb formában érzi magát, mint a januári Európa-bajnokságon, így március első hétvégéjén, a dordrechti világbajnokságon már ismét megpróbál a csapattal együtt érmeket gyűjteni, akár a legfényesebbet is.

A Magyar Korcsolyázás Napja alkalmából meghívott világbajnok és olimpiai ezüstérmes Sallay András elárulta, hogy korábbi jégtáncos párjával, Regőczy Krisztinával mai napig tartják a kapcsolatot, és duójuk összeállásának évfordulóját minden esztendőben megünneplik február 17-én. A 67 éves sportember felidézte, szerencséjük volt, hogy abban a korban kiengedték őket Nagy-Britanniába készülni, mert itthon nem állt rendelkezésre fedett jégpálya.

Magyarország egyetlen Európa-bajnok női műkorcsolyázója, Gór-Sebestyén Júlia arról beszélt, hogy sok tehetséges növendéket tanít a 2012-ben alapított klubjában, de hogy valaki igazán sikeres versenyző legyen, ahhoz sok apró dolognak kell összeállnia.

Borítókép: Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba a 2018-as győzelem után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában