Fotókkal

2020.03.28. 17:07

Itt a legfinomabb fonott kalács receptje!

Veszélyhelyzet és kijárási korlátozás ide vagy oda, sokan a koronavírus-járvány nehéz időszakában is készülnek néhány finomsággal húsvétra. Nekik hoztunk egy tuti receptet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 70 g sütőmargarin
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • A tejet meglangyosítjuk és belerakjuk a 4 kanál cukrot. Belemorzsoljuk, feloldjuk benne az élesztőt.

    A lisztbe beletesszük a tojás sárgáját, a sót és a felolvasztott margarint, majd ha felfutott, az élesztős-cukros tejet. Az egészet jól összedolgozzuk és dagasztjuk, kézzel vagy géppel.

    Ha szép egyenletes a tésztánk, és még egy-két hólyag is megjelent benne, akkor letakarjuk és hagyjuk kelni meleg helyen egy órát.

    Utána lisztezett deszkára borítjuk 3, vagy 6, harminc centi körüli hurkát sodrunk belőle. Összefonjuk, és hagyjuk még kelni úgy egy félórát.

    Megkenjük egy felvert tojással, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Fotók: Molnár Péter
    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában