2020.05.13. 11:02
Háromrétegű finomság Bódi Sylvitől
A szörfös szépség citromos máktortája nem igényel sütést, és állati eredetű hozzávalók nélkül készül.
Fotó: Facebook / Bódi Sylvi
A debreceni születésű modellt egy vegán ételekkel foglalkozó gasztronómiai blog kérte fel az együttműködésre, amely során kamera előtt alkotta meg háromrétegű citromos máktortáját. A vegán desszert elkészítése rendkívül egyszerű, ám a hűtéshez hosszabb időre van szükség, ezért jobb, ha már fogyasztás előtt egy nappal összeállítjuk. Mindehhez csak egy turmixgépre és egy csattos tortaformára van szükség, na meg azokra a finom hozzávalókra, amelyeknek listáját alább olvashatjátok.
Hozzávalók
Alap réteg
Mákos réteg
Citromos réteg
Elkészítés
Sütőpapírral kibéleljük a tortaforma alját, amelyben elegyengetjük az alapréteg hozzávalóiból összeturmixolt masszát. A formát fagyasztóba helyezzük, majd nekilátunk a második, mákos réteg elkészítéséhez. Ismét összeturmixoljuk a hozzávalókat, megvárjuk, amíg a masszának krémes állaga lesz. Kivesszük a tortaformát, ráöntjük az alapréteg tetejére a mákosat, majd visszahelyezzük a mélyhűtőbe. Végül összedolgozzuk a citromos réteg hozzávalóit is, ha szükséges, tovább ízesítjük egy kis citromlével vagy agavé sziruppal. Amennyiben túl hígnak találjuk, turmixolhatunk hozzá még egy kis kesudiót. Amikor már a második réteg is megkeményedett, ráöntjük a citromos masszát, majd a kész tortát visszahelyezzük a fagyasztóba, és egy éjszakán át – de legalábis 4-6 órát – hagyjuk dermedni.
Kapcsolódó cikkek:
Húszperces ebédtipp Dobó Ágitól