adománygyűjtés

2020.12.01. 15:41

Online várja az adventi felajánlásokat a Holnapom Egyesület

20191004 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Holnapom Egyesület – mellrák elleni küzdelem kampány a Fórumban. képen: Dr. Széles Diána Debrecen alpolgármestere, Varga Judit igazságügyi miniszter, Berényi Ervin, a klinikai központ orvos professzora, Dr. Papp Csaba alapellátási és egészségfjlesztési intézet igazatója, debreceni képviselő

Fotó: Napló-archív

2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nem lesz lehetősége a már szokásos adventi adománygyűjtő kampánya fizikai megvalósítására. A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget szeretne biztosítani a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez egy új, rendhagyó módon, az online térbe költözve az Adventi Civil Börze megszervezésével – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közleményében.

A kezdeményezés egyik résztvevője a Holnapom Egyesület, amely egy 2010-ben alakult közhasznú szervezet, melyet szakemberekkel (onkológus, pszichiáter, jógaoktató, mentálhigiénés szakember, testnevelő, stb.) alapítottak rákbetegek és hozzátartozóik pszicho-szociális segítésére, valamint daganat-prevenciós figyelemfelhívó kampányok és a prevenció interaktív oktatására, a lakosság hiteles, teljeskörű tájékoztatására.

Küldetésük a rákbetegséggel, a rákbetegek életével kapcsolatos széleskörű szemléletformálás, rákbetegek és hozzátartozóik kellő mértékű és szakszerű tájékoztatása, számukra segítő szolgáltatások biztosítása (pszichés támogatás egyéni és csoportos formában, krízisintervenció), egészségvédő és sporttevékenységek oktatása (gyógytorna, rehabilitációs jóga, alakformáló női torna, stb.), egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok kidolgozása és megvalósítása (például a mozgáson túl, táplálkozási tanácsadás daganatos betegek számára, egészségkonyha főzőtanfolyam, stb.).

„Működésünk során az állami egészségügyi hálózattal, továbbá más állami, társadalmi és egyéb szervezetekkel szoros együttműködéseket alakítottunk ki.”

Másik kiemelt céljuk a lakosság megfelelő tájékoztatása a daganatos betegségek kockázati tényezőinek csökkentési lehetőségeiről, milyen korban milyen szűrővizsgálatokon érdemes megjelenni, hogy a betegséget korán felfedezve minél többen meggyógyulhassanak, a fiatalok milyen önvizsgálati módszerekkel tudják korán felfedezni az esetleges elváltozásokat.

Ezen hiteles információk minél több embernek való átadásával és a szűréseken való megjelenés ösztönzésével (programjaik: középiskolai daganatprevenciós interaktív előadások, egyetemi egészségnapokon, sportrendezvényeken, munkahelyeken, családi napokon, települési egészségnapokon, Campus Fesztiválon való kitelepülések, interaktív beszélgetések, mellrák elleni kampány és Movember kampány, stb):

A halálozási számok csökkenthetőek, életeket menthetünk meg, hiszen sokféle daganat ma már teljesen jól gyógyítható.

A felajánlásokat az Adventi Civil Börze keretében, az itt olvasható számlaszámra várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában