2022.09.21. 20:05
A zsűrit is lenyűgözte a Bocskai-dandár étkezdevezetője
Forrás: bocskaidandar.hu
Az Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár statikus és dinamikus bemutatóin túl újra megcsillogtatta a főzés iránti szenvedélyét és szaktudását lelkes csapatával Törő András, a honvédség 5. Bocskai István lövészdandár étkezdevezetője a Hadházi Káposztás Napokon – számolt be a bocskaidandar.hu.
A rendezvényen – elnevezéséhez híven – a káposztáé volt a főszerep, az abból készült ételek kerültek a zsűri elé. Az első díj helyett idén a különdíjat hozta az elkészített főétel Törő Andrásék konyhájára.
A pergelt káposztával töltött tarja bacon bundában és a káposztás burgonyapüré ízén túl Lázár séf és a Hotel Lycium vezérigazgatója alkotta zsűrit az elkészítés módja is lenyűgözte.
– Külön érdekességként tekinthetünk arra, hogy ételeink mozgókonyhában készültek, ami igazi kuriózumként hatott a zsűritagokra – mesélte Törő András, akinek nem idegen, hogy a legjobbnak ítélik ételeit. Számos versenyen képviselte már az alakulatot, az évtizedek alatt felhalmozott díjak több asztalt is elfoglalnak a debreceni Kossuth laktanya tiszti étkezdéjében.