Világnap

2023.09.06. 16:34

A vöröspandák világnapját ünneplik Debrecenben, főszerepben Mei és a szülei

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Fotó: Matey István

Idén szeptember 16-án ünneplik a vörös pandák világnapját, amelynek célja, hogy megismertesse a nagyközönséget e rendkívül különleges, ugyanakkor a természetben kritikusan fenyegetett ázsiai fajjal, és egyúttal felhívja a figyelmet a védelmére irányuló törekvések fontosságára – olvasható a Zoo Debrecen közleményében.

A Zoo Debrecen 2014-ben csatlakozott a vöröspandák Európai Fajmegőrzési Tenyészprogramjához, így a hónap harmadik szombatján hosszú évek óta a közönségkedvenc bambuszevőké a főszerep. Most azonban a Park minden eddiginél nagyobb ünneplésre készül, hiszen egy évtizedes előkészítő munka eredményeként idén június 18-án megszületett Mei, az első debreceni vöröspanda-kölyök.

A debreceni állatkert híréből kiderült, hogy a kora őszi kellemes kirándulóidőben már rendszeresen látható három hónapos apróságról, valamint szüleiről, Maciról és Panditáról számos érdekességet megtudhatnak majd az érdeklődők a szülőpár délelőtti és délutáni látványetetésén, de a gondozók és zoopedagógusok elmesélik majd azt is, hová költözött Maci ikertestvére, Pici, és hogyan kerül a pandák asztalára kedvenc csemegéjük, a bambusz.

Az alkotni vágyó kicsik és nagyok elkészíthetik majd saját vörös pandás emléktárgyukat is a tematikus kézműves kuckóban, azok pedig, akik támogatni szeretnék az intézmény fajmegőrzési munkáját, jelképes örökbefogadásukkal és az őket mintázó emlékérme megvásárlásával közvetlenül hozzájárulhatnak Maci, Pandita és Mei jólétéhez – zárta beszámolóját az intézmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában