Horgászat

2024.07.10. 15:02

Megdőlt a tórekord Látóképen, ráadásul nem is akárhogy

Rakós bottal fogták ki nemrég Félszeműt, a tó ikonikus pontyát. A hal ráadásul úgy meghízott, hogy meg is döntötte a rekordot a Látóképi-tározón.

Haon.hu

„A napokban olyan esemény történt Látóképen, ami országos szinten is egyedülálló, de nemzetközi szinten is kiemelkedő valószínűleg, és az is biztos, hogy ilyen nem mindennap történik egy horgásszal!” – ezzel a felütéssel kezdte kedd este élesített Facebook-posztját a Látóképi-tározó.

Újra kifogták Félszeműt, a Látóképi-tározó legendás halát
Újra kifogták Félszeműt, a Látóképi-tározó legendás halát, a szerencsés pecás most Török László volt. A ponty ezúttal tórekordot jelentő súllyal mérlegelt
Forrás: Facebook / Látóképi-tározó

Közel 30 kilósra hízott Félszemű, a Látóképi-tározó királya

Mint írták, Török László évek óta a Debrecen melletti tó vendége, nemrég sokévnyi bojlizás után finom szerelékre váltott. Azt viszont ő sem gondolta volna, hogy pont a tó ikonikus halát, Félszeműt sikerül megakasztania ezzel a módszerrel. 

Ráadásul a monstrumot ezúttal 28.525 kilogrammal mérlegelték, a ponty ezzel meg is döntötte a hivatalos tórekordot.

A fogás július 4-én történt, a pecás azt írta, amíg él, nem felejti el ezt a napot. Etetésnek és csalinak is főtt kukoricát használt, amelyekkel először egy 10 kiló fölötti tőpontyot fogott. Ezután egyórás csend következett, majd „egy lassú, komótos kapás”. A horgász ekkor még nem sejtette, mit akasztott meg. A hal fárasztása nagyjából 25 percig tartott, Félszeműt mindössze a horog kiszabadításáig, valamint a tógazda hitelesítő méréséig vették ki a vízből.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában