Új jövevény

2024.09.12. 17:42

Le sem tagadhatná szüleit a debreceni állatkert újszülött lámacsikója

A tarka apróság fehér kanca és fekete csődör szerelemgyereke. A lámacsikónak a park közösségi oldalán keresnek nevet.

Haon.hu

Ősszel is megannyi látnivalót tartogat a debreceni állatkert, ahol szeptember 6-án újabb egészséges utód jött világra a lámák csapatában, közölte az intézmény csütörtökön. A kis kanca szépen erősödik és egyre aktívabb, noha még jó ideig igényli majd anyja gondoskodását. Színezete az elmúlt években világra jött lámacsikókhoz hasonlóan elöl fehér, hátul pedig sötétbarna, ami egészen azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a Kassai Állatkertből. Elnevezésébe a park szeretné a nagyközönséget is bevonni, ezért szeptember 18-a 14.00-ig várja a szavazatokat közösségi oldalán. Három névre lehet voksolni: Szandi, Lujza vagy Zoé.

Tarka lámacsikó az ősz első újszülöttje a debreceni állatkertben
Tarka lámacsikó az ősz első újszülöttje a debreceni állatkertben
Forrás: Zoo Debrecen

Mivel a lámák egy-egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően ez a csikó is el fog költözni, de idén még egészen biztosan találkozhatunk vele és tavasszal született féltestvérével a Dél-Amerika-kifutósoron – írták a közleményben.

A legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat. A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és érdeklődőek, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le – őket is főként dominanciaharcok során –, így a békés és évről évre utódokkal gyarapodó debreceni csapattól nincs miért tartanunk – emelték ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában