Programajánló

20 órája

Szabad szemmel látható üstökösről is lesz szó a debreceni csillagászati bemutatón

Vetítéssel és bemutatóval színesített csillaglest tartanak az Újkerti Közösségi Házban október 10-én.

Haon.hu

Vetítéssel és kisplanetáriumi bemutatóval színesített csillagászati programot tart a Magnitúdó Csillagászati Egyesület a DEMKI Újkerti Közösségi Házban (Debrecen, Jerikó u. 17.) október 10-én, csütörtökön, 17 óra 30 perctől – közölte portálunkkal Szoboszlai Endre csillagász-ismeretterjesztő, a Magnitúdó Csillagászati Egyesület sajtófelelőse.

A csillagászati bemutató során szóba kerül majd egy üstökös is
A csillagászati bemutató során szóba kerül majd egy üstökös is
Forrás:  MW-archív

A beltéri műsort követően – derült égbolt esetén –  szabadtéri távcsöves és lézeres bemutató zárja a rendezvényt sötétedés után. A kültéri események a közeli újkerti szánkódomb tetején lesznek. A csillagászati programon ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők.

Mint az a közleményben olvasható, a rendezvényen szó lesz majd a nemrég feltűnt üstökösről, amelyet a közeljövőben Magyarországról is szemügyre lehet venni. Elhangzik majd, hogy mely égboltrészen és hány órakor lehet majd megfigyelni - remélhetőleg akár szabad szemmel is, de természetesen kisebb távcsővel még izgalmasabbnak tűnhet.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában