Közbeszerzés

2021.10.15. 14:02

Megújulhat a Brassai

A Brassai Sámuel Műszaki Technikum felújítására indított közbeszerzési eljárást a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC); a felhívás az október 15-ei Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A DSZC az „Ágazati képzőközpontok infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára” elnevezésű projekt keretében pályázott és támogatásban részesült.

A tervek szerint a Brassai Sámuel Műszaki Technikum épületét felújítják, majd később bővítik.

A részletes leírás szerint az épületben jelenleg kisebb tantermek és laborok vannak. A vizesblokkok, öltözők, tanári szobák, raktárak nagyon alulméretezettek a mostani tanuló létszámra vonatkoztatva, az akadálymentesítés sincs megoldva. Az új, korszerű tanműhely kialakítását a DSZC a pénzügyi fedezet rendelkezésére állásától függően két ütemben kívánja megvalósítani. A mostani terv az első ütemet mutatja, mely kapcsán elkészülnek az öltözők, vizesblokkok, tanári szociális helyiségek, raktárak, és kialakul 4 darab nagy méretű tanterem. Az akadálymentesítés is megvalósul.

Ebben az ütemben nem bővítenek, az egy másik eljárás után történhet meg; akkor hozzáépítés keretében további 6 műhely és labor készül majd el, mely az udvar irányába terjeszkedik.

Építészetileg teljes belső átalakítás és felújítás történik, mely tartalmazza a válaszfalak átépítését, új mosdóblokkok kialakítását, padlóburkolatok, belső ajtók cseréjét. A főbejárat hangsúlyosabb helyet kap, az utca felől lehet megközelíteni az épületet. Külső átalakítás során cserélik a homlokzati nyílászárókat hőszigetelt kivitelűre. A homlokzat kiegészítő hőszigetelést kap, a lapostetőt is hőszigetelik. A bádogokat cserélik. A külső járdák a bővítés mentén újonnan készülnek. Az épületben a meglévő korszerűtlen kazán cseréje szükséges.

A kivitelezésre 8 hónap áll majd rendelkezésére a nyertes ajánlattevőnek.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában