Közbeszerzés

2023.04.30. 15:59

Megújulnak Görbeháza közösségi terei

A művelődési ház, könyvtár, kézműves és közösségi ház is modernebbé válik.

Modernizálják a közösségi ház épületét is

Forrás: Napló-Archív

Egy hajdúböszörményi és egy hajdúdorogi cég végezheti Görbeháza intézményeinek infrastrukturális felújítását, összesen közel 53 millió forintból – jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

A részletes leírás szerint a Művelődési ház és könyvtár felújítása során a 424 négyzetméteres épület alaprendeltetését adó nagyterem (színház, mozi és rendezvény) nézőterén az akadálymentesség elérése érdekében a lejtős padozatot elbontják, síkbahozást követően új padlóburkolatot kap. Megfrissül a nagyterem hangelnyelő falburkolása. 

Minden helyiség fala a salétromosodás, vakolat lepergés nyomainak takarására lambériázott; a felújítás során a lambériát mindenhonnan leszedik, és a falak kezelése után visszahelyezik. A nagyterem új burkolatot kap. 

Az épület dolgozói teakonyhájának elszívó berendezéséhez légcserélő kéményt építenek, tetőn kívüli kivezetéssel. Az épületet akadálymentesítik, a hiányzó akadálymentesített wc-t egy irodai helyiség feláldozásával teremtik meg. Megfrissül a színpad kopottas oldalfala. A színpadi dobogó új, mosható és az elvárásoknak megfelelő takarást fog kapni. Akadálymentesített parkoló is létesül.

Erre a munkára 5 ajánlat érkezett, a nyertes egy hajdúböszörményi cég lett, nettó 24 millió 997 ezer forintos ajánlatával.

A Kézműves és közösségi ház felújítása során a 260 négyzetméter alapterületű épület akadálymentesített bejáratot kap. 

A közösségi szárny helyiségeinek avult pvc-padlóburkolatai, s az alatta levő igen koros egykori márványmozaik lapok felszedése után új kőporcelán padlóburkolat készül. A munkálatokkal egyidejűleg az eltérő szintben betonozott felületeket a jövőbeni burkolási szinthez igazodóan visszamarják, s egységes felületi zárást kapnak. Akadálymentes wc épül, a vizes helyiségek szaniter berendezéseit újakra cserélik. A felújítással riasztó- és biztonsági kamera rendszerrel is ellátott lesz az épület, védve az értékeket. 

A roncsolásos átalakítás, elektromos szerelvényezés után a szárny vakolt falfelületi egységes javításon esnek át, s majd zárásként teljes fal és mennyezeti felületkezelést kapnak a helyiségek. A kialakítandó teakonyha helyiség és a terem közti ajtót eltolják, hogy a bejárat irányából bicsaklásmentes, egyenes útvonalú közlekedés alakulhasson ki, mely egyben a teakonya terének jobb kihasználását is lehetővé teszi. A próbatermet és a klubhelyiséget összenyitják. Az épület előtti közterületen akadálymentesített parkoló létesül.

A munkára négyen pályáztak, a nyertes egy hajdúdorogi vállalkozás nettó 27 millió 980 ezer forintos ajánlattal.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában