Közbeszerzés

2024.05.06. 12:06

Több utcát fejlesztenének Hajdúsámsonban

Haon.hu

Öt területen belterületi útjait fejlesztené a hajdúsámsoni önkormányzat; a vállalkozó kiválasztására szóló felhívás az április 23-ai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az Ág, a Bodzás és a Szeder utca, továbbá a Munkácsy Mihály, a Nap és a Rózsa utca útépítés kivitelezése 5 hónap alatt valósulhat meg.

Mint írják, az Ág utca mintegy 330 méternyi, a Bodzás utca 720 méternyi, a Szeder utca 455 méternyi, a Munkácsy Mihály utca 650 méternyi, a Nap utca 500 méternyi, illetve a Rózsa utca 720 méternyi földutas szakaszát kell kiépíteni, 3,5-4,75 méter széles, esetenként aszfalt burkolattal ellátni, részben útszegély nélkül, részben útszegéllyel, továbbá két oldalt stabilizált padkával, helyenként földpadkával kiegészítve. A fejlesztéssel biztosított lesz, hogy a burkolatra hulló csapadékvíz a meglévő árokszakaszba, illetve a tervezett szikkasztó boxokba jusson. Több helyen hiányos a járda; ezeknél a pótlás lehetőségét az önkormányzat a lakossági igények és az önkormányzat gazdasági helyzete alapján vizsgálja. A Munkácsy Mihály utcán a gyalogosközlekedés közúti forgalomtól elválasztva történő kialakítását az önkormányzat vizsgálja.

A munkát 5 hónap alatt kell majd elvégezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában