Bokrétaavató

2024.06.26. 14:59

Csapra verték a söröshordót: legmagasabb pontjához érkezett a Schedl debreceni beruházása – fotókkal, videóval

Legmagasabb pontjához érkezett a BMW épülő gyára melletti beruházás. A Schedl debreceni gyárában kerék-összeszerelő és szekventáló tevékenységet fog folytatni.

Bekecs Sándor

Bajor módra, bokréta helyett sörrel ünnepelték a Schedl-beruházás mérföldkövét

Forrás: Molnár Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, a BMW és a Mercedes debreceni és kecskeméti gyárainak történő beszállítás érdekében Debrecenben és Kecskeméten is létrehoz egy-egy gyárat a Schedl Group összesen 40 milliárd forintos beruházással, amelyhez a kormány 2 milliárd forintos támogatást biztosít, és első ütemben 160 új munkahely jön létre két magyarországi városban. A német cég kerék-összeszerelő és szekventáló tevékenységet fog folytatni a két városban. A Schedl Debrecenben épülő üzemének beruházása június 26-án elérte legmagasabb pontját, amit „bajorosan” ünnepelt meg a vállalat a cívisvárosban.

schedl, debrecen, bmw
Legmagasabb pontjához érkezett a Schedl debreceni beruházása
Forrás:  Molnár Péter

– Ahogy azt mindannyian láthatják, bőrnadrágban vagyunk, s ez nem véletlen. Az 1960-as években Bajorországban a mezőgazdaság volt a kiemelt ágazat, de a tartomány elmúlt évekbeli fejlődése teremtette meg azt a mondást, hogy laptop és bőrnadrág. Mindez azt jelképezi, hogy a fejlődés mellett fontos számunkra a tradíciók és értékek megtartása is – fogalmazott köszöntőjében Vinzenz Graßl, a Schedl Group ügyvezető igazgatója. Hozzátette, Debrecen ugyanezt képviseli, a cívisváros egyszerre iparosodik, s őrzi meg hagyományait. 

A német cég igazgatója felidézte, 2023 márciusában jártak először Debrecenben, s alig két héttel később meg is kapták a megbízást a BMW-től. A debreceni beruházással kapcsolatban Kecskeméten is épül a gyáruk. 

A Schedl debreceni gyára az egyik legmodernebb üzemként, magas minőségű, modern, s hosszú távon stabil munkahelyeket kínál a munkavállalóknak. Már abban a szakaszban vagyunk, hogy a csapatunk első dolgozóit kereshetjük

 – mondta az igazgató. 

schedl, debrecen, bmw
Vinzenz Graßl, a Schedl Group ügyvezető igazgatója
Forrás: Molnár Péter

Német precizitással halad a Schedl debreceni beruházása

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere köszöntőjében rámutatott: alig pár hónapja jelentették be a Schedl debreceni gyárának kialakítását, de máris bokrétaavató ünnepséget tarthatnak az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben. Mint fogalmazott, német precizitással halad a kivitelezés.

Debrecen városvezetősége tíz éve a Debrecen 2030 program megvalósításán dolgozik, minden napunkat ennek szenteljük. A program középpontjában pedig az áll, hogy minél több munkahely jöjjön létre Debrecenben, hiszen tradicionális iskolavárosként jelenleg is több mint 72 ezren tanulnak itt

– emelte ki. Hozzátette, az elsődleges cél, hogy a helyben tanuló fiatalok itt találják meg számításukat, Debrecenben képzeljék el jövőjüket. Ehhez pedig magas hozzáadott értékű munkahelyekre van szükség.

chedl, debrecen, bmw
Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere
Forrás: Molnár Péter

– A BMW 2018-as bejelentése mérföldkő volt Debrecen életében, hiszen egy ilyen beruházás újabb befektetőket vonz magával, s erre kiváló példa többek között a Schedl – mondta Barcsa Lajos, utalva az EVE Power és a ZF beruházásaira is. Elmondta, az elmúlt évek alatt több mint 19 ezer új munkahely jött létre, melyből 7 ezer már betelt. Hangsúlyozta, valamennyi gyár a magyar munkavállalókkal képzeli el a működését, amelyhez kiváló alapot szolgált a debreceni oktatás. 

Idén már elindulhat próbagyártás

Barcsa Lajos elmondta, összesen 60 munkahelyet hoz a Schedl Debrecenbe, a jövőbeni 8 ezer négyzetméter alapterületű gyárban akár már idén elindulhat a próbagyártás.

 – Ezzel a beruházással Debrecen gazdasága színesebbé válik, új lehetőségeket teremt a fiataloknak, versenyképes munkahelyek jönnek létre – mutatott rá.

Debrecen alpolgármestere beszélt arról is, évről-évre csökkennek a jövedelemkülönbségek Debrecen és Budapest között, előbbi városban 2016 óta 97 százalékkal emelkedtek a bérek.

Debrecen az ország egyik gazdasági központja lesz, ahol versenyképes fizetésért dolgozhatnak a magyar munkavállalók. Ebben partner a város is, szeretnénk, ha az ide érkező nagyvállalatok és a helyi kis- és középvállalkozások is sikeresen működjenek 

– mondta Barcsa Lajos. Mindezeket segítheti elő többek között a Főnix Lakásprogram, illetve az EDC nagyszabású beszállítói fóruma. 

schedl, debrecen, BMW
Az esemény végén a hagyományos bokréta helyett egy hordó sört vert csapra Vinzenz Graßl és Barcsa Lajos. 
Forrás: Molnár Péter

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában