Beruházás

2024.08.10. 18:26

Felújítanák a DAEFI Pósa utcai telephelyét

A munkára mintegy 7 hónap áll majd rendelkezésre. Az ajánlatokat augusztus 22-ig várják.

Haon.hu

A tervek szerint fogorvosi rendelő is lesz

Forrás: Napló-archív

Felújítaná a Debreceni Egyetem a DAEFI Pósa utcai telephelyét, keresi a munka kivitelezőjét. Az augusztus 7-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a Pósa utca 1. szám alatt lévő B épület földszintjének átalakítása történhet meg.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet ingatlanrészének átalakítással érintett nettó alapterülete 944 négyzetméter. Többek közt parkolót alakítanak ki, válaszfalat építenek, tűzjelző rendszert telepítenek.

A meglévő iskolaépület keleti szárnyának földszintjén a válaszfalak újraosztásával kialakítható egy háziorvosi és fogászati szakorvosi, egészségfejlesztési egység, melynek rendelőiben alapvető orvosi ellátás válna lehetővé. Két háziorvosi rendelő és 6+2 fogorvosi szakrendelő helyiség, valamint labor, vizsgáló- és oktatóhelyiségek jönnek létre, komplex akadálymentesítés megvalósítása mellett. Az ott lévő tornatermet szintén felújítják. A Császár Péter utca felőli udvarrészen ideiglenes konténert helyeznek el, melynek vízvételi és elektromos ellátást kell biztosítani.  

Az emeletről leválasztott fűtési vezeték és új radiátorok thermofejjel készülnek, továbbá új víz-szennyvízhálózat, valamint klimatizálás és fogorvosi székek technológiai gépészete szintén elkészül. A szükséges helyeken gépi szellőztetést alakítanak ki.

Minden orvosi résznek külön bejárata lesz, de összességében egy rendeltetési egység, a parkolóterülete is egyben szolgálja ki a rendelőket. A közlekedő-folyosókról nyílnak a rendelők, vizes blokkok, és az ezek kiszolgálását, működését lehetővé tevő helyiségek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában