Fejlesztés

2 órája

Látványterveken a megoldás, ami egy csomó kamiont vehet ki a debreceni belvárosból

Folyamatban van a Debreceni Logisztikai és Kamion Terminál tervezése, amely a helyi ipari parkok és a BMW-gyár kiszolgálása mellett a belvárosi kamionforgalmat is csökkentheti. Hamarosan a kamionterminál kivitelezésére is kiírják a közbeszerzést.

Haon.hu

Jó ütemben halad a Debreceni Logisztikai és Kamion Terminál tervezése az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet Területén. A Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft. sikeres közbeszerzési eljárás lezárását követően a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel kötött tervezői szerződést 2024 tavaszán. Az engedélyes tervek elkészültek, folyamatban vannak a hatósági építési és létesítési engedélyezési eljárások, ezen felül látványterveken látható, hogy is fog kinézni a Debreceni Logisztikai és Kamion Terminál az elkészültét követően – tudatta portálunkkal az EDC Debrecen.

Jó ütemben halad a Debreceni Logisztikai és Kamion Terminál tervezése
Jó ütemben halad a Debreceni Logisztikai és Kamion Terminál tervezése 
Forrás: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ

A Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft. (DING Kft.) 2022 júniusában megnyerte a Connecting Europe Facilitiy pályázatát, biztonságos és védett kamionterminál kialakítás tárgyában. 

A projekt célja egy regionális, koncentrált, méretgazdaságos logisztikai és kamionterminál létrehozása, mely kiszolgálja a BMW-gyárat, azok beszállítóit, a városi és térségi ügyfeleket, a Déli Gazdasági Övezetet és a város kisebb ipari parkjait egyaránt.

A kamionterminál tehermentesítené a belvárost

A város mindhárom ipari parkja könnyen elérhető a területről az M35-ös autópályán keresztül, maximum 10 percen belül. Intermodális vasúti terminál található a kamionterminál közvetlen közelében. Ezen túlmenően az új vámhivatallal a vámolásra érkező kamionforgalomtól is mentesíthető a belváros. A kamionterminál az M35-ös tranzitforgalmának kiszolgálására is képes.

A kamionterminál területén elérhető szolgáltatások között lesz az uniós szabályozásnak megfelelő, 194 darab ESPORG ezüst minősítésű (melyből jövőbeli fejlesztés céljából 64 darab arany minősítésre módosítható), és 64 darab ESPORG arany minősítésű védett kamionparkoló,

A logisztikai és kamion terminál  kiszolgálja a helyi ipari parkokat és a BMW gyárat
A terminál  kiszolgálja a helyi ipari parkokat és a BMW-gyárat
Forrás: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ

A kamionterminál tervezése jelenleg folyamatban van, az engedélyes tervek leszállítása a tervezési szerződésnek megfelelően 2024 augusztusában megtörtént, valamint elkészültek az ehhez kapcsolódó látványtervek. A hatósági építési és létesítési engedélyezési eljárások folyamatban vannak, az útépítési engedélyt megszerezték. A hatósági létesítési és építési engedélyek kiadását követően a végleges kiviteli tervek birtokában a DING Kft. kivitelezési közbeszerzést tervez kiírni. A projekt megvalósítása tervezetten 2025 első negyedévében kezdődik.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában