Fejlesztés

Tegnap, 14:12

32 új parkoló épül Debrecenben

A beruházás során 32 férőhelyes parkoló épül a DEAC Sportcampus területén.

Haon.hu

Egy hajdúböszörményi cég építhet 32 férőhelyes parkolót a DEAC Sportcampus területén mintegy 31 millió 114 ezer forintért a Debreceni Egyetem beruházásában – áll a szeptember 18-ai Közbeszerzési Értesítőben. Mint írják, a Debreceni Egyetem a Dóczy utcai sporttelepén az utóbbi években jelentős fejlesztéseket hajtott végre, melynek egyik legnagyobb beruházása, a DEAC lelátóépület bővítése is elkészült.

32 férőhelyes parkolót építenek a DEAC Sportcampus területén
32 férőhelyes parkolót építenek a DEAC Sportcampus területén
Fotó: Czinege Melinda / Forrás: Illusztráció/Napló-archív

A meglévő parkolók bővítése elengedhetetlen

A terület jelenleg is sok hétköznapi és hétvégi sporteseménynek ad otthont, valamint a jövőben komoly nemzetközi eseményeket is megrendeznének itt. A meglévő parkolási kapacitás a sokasodó rendezvények – több, egy időben zajló mérkőzés – esetén nem elengedő.

A sporttelep folyamatos használatához, a versenyrendezvények zökkenőmentes lebonyolításához szükséges a parkolóterületek bővítése.

A tervezett személygépkocsi parkolók a meglévő, Móricz Zsigmond körúti kapubejáró burkolattal való ellátásával kapcsolódnak a közúti forgalomhoz. Az útcsatlakozás 6 méter széles aszfalt burkolattal, kötelező jobbra be és jobbra ki forgalmi renddel készül. A másik kiszolgáló út 5,5 méter széles, melyre 32 darab merőleges parkolóállást fűznek fel. A belső kiszolgáló út és parkolók zúzottköves burkolatúak. 

A parkoló és a sporttelep között létesítenek egy 1,20 m széles gyalogos térkő járdát. A parkolók a közforgalomtól sorompós beléptető rendszerrel lesznek elzárva, valamint a meglévő kerítés átépítésével, azon egy úszó-kapu létesül. Az út- és parkolóépítéssel érintett terület 908 négyzetméter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában