Fejlesztés

2 órája

Utakat fejlesztenek Kokadon kívül, belül

A beruházás alatt a bel- és külterületi utak is megújulnak.

Haon.hu

Jelentős útfejlesztésbe kezdenek Kokad településen, ahol több mint 100 millió forintot fordítanak erre a munkára. Az október 3-ai Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint az önkormányzat beruházásában bel- és külterületi utak is megújulnak, elsősorban útburkolat csere történik, de egyéb kapcsolódó munkákat is elvégeznek, mint például padkaépítés, árok profilozás.

A fejlesztés során a bel- és külterületi utak is megújulnak
A fejlesztés során a bel- és külterületi utak is megújulnak
Forrás: Illusztráció/Napló-archív

A belterületi útfejlesztés során a burkolatfelújítással érintett útszakasz a Kossuth Lajos utca – Petőfi utca meglévő útcsatlakozásának szilárd burkolatához azonos szintben és szélességben csatlakozik, összesen 950 méteren újul meg.

A külterületen a Nagy tanyánál lévő út burkolatának kopórétegét 3,50 méter szélességben cserélik 1154 méter hosszon, és ahol szükséges, burkolatszélesítés is történik. Egy másik, erősen elhasználódott utat 420 méteren újítanak fel, a meglévő teherbíró szerkezet profiljavítását végzik el.

A Pál tanyánál lévő út teljes kopóréteget cserélik, és a zúzottköves burkolatot aszfalt kopóréteggel látják el, szükség esetén szélesítik az utat. Ez a munka 677 méter hosszú szakaszt érint. A felhívásra 7 vállalkozás pályázott, a nyertes hajdúhadházi cég nettó 111 millió 557 ezer forintért végzi a kivitelezést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában