Időjárás

2023.07.17. 16:37

Ezek már a vihar hírnökei Debrecen fölött? Kiadták a másodfokú riasztásokat!

Megvan az esély a zivatarokra hétfőn, kérdés, hogy megérkeznek-e.

Forrás: Haon

Zivatarok veszélye miatt Hajdú-Bihar több területére is elsőfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.

A katasztrófavédelem 17 óra után nem sokkal viszont már arról számolt be, hogy egyes járásokra már másodfokú riasztások is érvényben vannak.

Kedd éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzésében a meteorológiai szolgálat azt írta, ma elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon késő délutántól heves zivatar előfordulására is van esély. A zivatarokhoz viharos széllökések (ált. 60-80 km/h), jégeső (jellemzően 1-2 cm), helyenként felhőszakadás (> 25-30 mm) is társulhat. Intenzív zivatarokat nagyobb méretű (> 2-3 cm) jég és károkozó szélroham (> 90 km/h) kísérhet. Az esti órákban a zivatarok lecsengenek északkeleten és elhagyják az országot. Kedd hajnalra virradóra nyugat felől a záporok mellett kis eséllyel zivatarok sodródhatnak a Nyugat-Dunántúl térségébe.

Kedden napközben az ország nagy részén veszélyes jelenség nem valószínű.

Hajdú-Biharra korábban zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt első-, a magas középhőmérséklet miatt pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában