Hőség

2024.07.14. 18:51

Hajdú-Biharban dőlt meg az országos melegrekord

Több rekord is megdőlt szombaton az országban.

Haon.hu

Hajdú-Biharban dőlt meg az országos melegrekord

Forrás: Napló-archív

Napok óta tombol a hőség az országban, nem szokatlan a 30 fok feletti hőmérséklet, július 13-án viszont megdőlt az országos melegrekord – számolt be róla vasárnap a HungaroMet. Mint azt írják, szombaton összesen három rekord dőlt meg, ebből az egyik éppen Hajdú-Biharban. 

Körösszakálon 40,6 fokig melegedett fel a levegő, mely új országos, legmagasabb napi maximum hőmérséklet rekord. A korábbi rekord 38,2 fok volt, melyet még 1991-ben Tokajon mértek.

Dunaújvárosban 25,6 fokot mértek, mellyel új országos, legmagasabb napi minimum hőmérséklet rekord született. A korábbi országos rekord 24,2 fok volt, melyet Budapest Széchenyi-hegyen, 1991-ben és Szeged belterületen 1894-ben mértek.

Budapest Ferihegyen és Budapest Lágymányoson 24,4 fokos hőmérsékletet mértek, így a legmagasabb napi minimum hőmérséklet, fővárosi rekordja is megdőlt. A korábbi fővárosi rekord 24,2 fok volt, melyet Budapest Széchenyi-hegyen, 1991-ben mértek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában