Időjárás

2024.08.27. 15:30

Viharos délután elé néz Hajdú-Bihar? Kiadták a riasztásokat, Debrecenben leszakadt az ég! – videóval

Kis jég, nagy eső és erős szél is várható kedden. Debrecenbe fél 4 körül érkezett meg a zuhé.

Haon.hu

Lassan, de azért elég biztosan elkezdtek gyűlni a viharfelhők kedd délután Hajdú-Bihar és azon belül Debrecen fölött is, miután a HungaroMet nem sokkal korábban zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adott ki a vármegye összes járására.

Nem tennénk rá arra egy vagyont, hogy ezekből a viharfelhőkből semmi nem lesz
Kedd délutánra a viharfelhők is befutottak
Forrás: Haon

Debrecenben fél 4 körül már leszakadt az ég, ahogy az a lenti olvasói videón is látszik. Sőt, nem sokkal később jégeső is esett a városban. Esernyő nélkül inkább ne induljon el senki a következő órákban, biztos, ami biztos – ha még nem késő szólni.

Intenzív eső és jég is kísérheti a viharokat

Figyelmeztető előrejelzésében egyébként azt írta a HungaroMet, elsősorban a délutáni, esti órákban számíthatunk zivatarokra, nagyobb számban a középső országrészben, illetve részben keleten, legkisebb eséllyel pedig a Dunántúl nyugati felében. A zivatarokat délután, este átmenetileg viharos széllökés (~60-80 km/h, kora délután lokálisan > 80 km/h), jellemzően kisebb méretű jég (2 cm körül vagy alatt) és lokálisan intenzív csapadék (~10-25, egy-egy helyen > 25 mm) kísérheti. Az éjszakai órákban csökken a zivatarhajlam.

Hajdú-Biharra zivatarveszély és a várható magas középhőmérséklet miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre.

15.20-kor ezt mutatta a radarkép
15.20-kor ezt mutatta a radarkép
Forrás: HungaroMet

Szerdán a Dunántúl nyugati, délnyugat felében alakulhatnak ki zivatarok a délutáni órákban viharos (60-75 km/h) szél kíséretében – tette hozzá a HungaroMet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában