Sziréna

2023.03.31. 08:31

Villámgyorsan bíróság elé került a debreceni édességbolti tolvaj

Több mint másfél év börtönbüntetésre ítélték.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség két rendbeli lopás miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a férfit, aki múlt hétvégén betört egy édességboltba és egy műterembe Debrecenben - adta hírül a Haonnak a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint az elkövető március 24-én éjszaka betört egy debreceni belvárosi műterembe, ahol értékek után kutatott, de nem vitt el semmit. Tettével a tulajdonosnak 25 ezer forint rongálási kárt okozott. Másnap éjszaka a férfi egy belvárosi édességbolthoz ment, ahol felfeszítette a hátsó ajtót, majd az üzletbe bejutva ellopta a bolt előző napi bevételét és a külön gyűjtött borravalót. Ezzel több mint 600 ezer forint lopási és 70 ezer forint rongálási kárt okozott. Az elkövetőt a debreceni rendőrök március 27-én elfogták és őrizetbe vették. Az ellopott pénzből közel 180 ezer forintot megtaláltak és visszaadtak a bolt üzemeltetőjének, aki a nyomozás során kérte a további kárának megtérítését - részletezi a főügyészség közleménye.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt március 29-én délután a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság az elkövetőt a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte a sértett kárának megtérítésére. A járásbíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában