:o

2023.05.10. 08:09

Guy Ritchie sem tudna olyan gyönyörű rablós sztorit írni, mint amilyen Berettyóújfaluban történt nemrég

Az egész azzal kezdődött, hogy egy cipő nélküli fiatal sétált be este a kapitányságra. A rendőrök ekkor még nem sejtették a sztorijában megbújó csavart.

A rabláshoz használt kalapácsot és húsklopfolót egy kerítés tövében találták meg a rendőrök

Forrás: police.hu

Cipő nélkül sétált be egy fiatal férfi a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra május 4-én este. Nem sokkal korábban a nyílt utcán kirabolták, elvették a pénzét, az öngyújtóját, és még a cipőjét is levetették vele. Elmondása szerint az egyik elkövetőnél egy kalapács volt, a másik pedig egy húsklopfolót szorított a kezében – olvasható a police.hu-n.

A rendőrök a polgárőrökkel közösen azonnal a támadók keresésébe kezdtek. Jó személyismeretüknek köszönhetően egy órán belül azonosítottak és elfogtak két helyi fiatalt, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint a 18 éves fiú többször megrúgta a sértettet, valamint a kalapáccsal is fenyegető mozdulatokat tett felé, mindeközben folyamatosan követelte a nála lévő pénzt. Társa, egy 14 éves fiatal jól láthatóan szorított a kezében egy húsklopfolót, ezzel is erősítve cimboráját. Előszőr a pénzt és az öngyújtót szerezték meg, majd a fiatalabb elkövető még a cipőt is levetette áldozatukkal.

Az ügy pontos felderítésekor azonban újabb információra derítettek fényt a bűnügyesek. Kiderült,

a sértett a rablás előtt megegyezett későbbi támadóival, hogy valahova betörnek. A két fiatal csak menet közben döntött úgy, hogy elveszik újdonsült társuk értékeit.

Berettyóújfalu rablás rendőrség
Forrás: police.hu
Berettyóújfalu rablás rendőrség
Forrás: police.hu

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkettőjüket őrizetbe vették a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes járásbíróság május 7-én elrendelt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben. A helyszíni szemle során a sértett cipőjét egy közeli kukában, a kalapácsot és a húsklopfolót pedig egy kerítés tövében találták meg a nyomozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában