Baleset

2023.09.05. 11:53

Elnézte a traktoros Bocskaikertnél, közel háromezer utas bánta – fotókkal

A rendőrség most fejezte be a tavaly szeptemberi baleset ügyében indított nyomozást.

Haon.hu

Vonattal ütközött egy traktor Hajdúhadháznál

Forrás: Napló-archív

A nyomozás adatai szerint egy 58 éves férfi közlekedett egy traktorral és a hozzákapcsolt pótkocsival tavaly szeptember 24-én 13 óra körül Bocskaikert mellett, a Pacsirta úton. A jármű vezetője egy vasúti átjáróhoz ért, azonban figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését, és egy személyvonat elé hajtott. Senki nem sérült meg, azonban a vasúti közlekedésben jelentős fennakadásokat, késéseket okozott a baleset, közel 2.800 utast érintve, közölte a rendőrség.

Az eset pontos körülményinek tisztázása során a rendőrök szakértőket is bevontak a nyomozásba, majd a traktor vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki. A Debreceni Rendőrkapitányság vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség, valamint közérdekű üzem működése gondatlan megzavarása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában