Vádemelés

2024.01.31. 09:37

Súlyos baleset Komádiban: nem vette észre a segédmotoros kerékpárral közlekedő nőt az autó sofőrje

Az idős asszony a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szerzett.

Haon.hu

A balesetben a segédmotoros kerékpárral közlekedő nő súlyosan megsérült

Forrás: Berettyóújfalui Rendőrkapitányság

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 18-án a délelőtti órákban ideális időjárási viszonyok között, közepes forgalomban, egyedül közlekedett személygépkocsival Komádi belterületén, majd egy útkereszteződéshez érkezve a megállást és elsőbbségadást előíró közúti jelzőtábla utasításának eleget téve megállt. Ezt követően úgy indult el, hogy a kellő figyelmet és körültekintést elmulasztva nem vette észre a keresztező úton kiépített kerékpárúton segédmotoros kerékpárjával szabályosan közlekedő sértettet, így nem biztosította számára az elhaladást, a jármű elejével nekiütközött a sértett bal lábának. Az idős asszony az ütközés következtében elesett, a bal lábán és bal karján keletkeztek 8 napon túl gyógyuló töréses sérülések, melyek közül az egyik maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

komádi, baleset, sérülés, törés
A szabályosan közlekedő nőt nem vette észre a sofőr
Forrás: Berettyóújfalui Rendőrkapitányság

A vádlott alapvető KRESZ-szabályszegése miatt következett be a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratot a Berettyóújfalui Járásbíróságra. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában