Katasztrófavédelem

2024.02.29. 10:32

Közúti balesethez és tűzhöz is riasztották szerdán a hajdú-bihari tűzoltókat

Oltották a tüzeket, mentették a sérülteket.

Haon.hu

Több helyszínen is szükség volt a tűzoltók beavatkozására

Forrás: Napló-archív

Több helyre is riasztották a tűzoltóság munkatársait február 28-án Hajdú-Bihar vármegyében – számolt be róla portálunknak Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– Szerda délután az árokpart égett Balmazújvároson, az Újkert soron. A város tűzoltóit riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Tiszalökön, a Tulipán utcában három hektáron égett peremégéssel foltokban a száraz avar és a gaz. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kivonultak a helyszínre, vízsugárral és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet. Püspökladányban, a Déli soron a száraz avar és a nádas égett ötszáz négyzetméteren. A püspökladányi és a karcagi tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Nyírmihálydiban, a Gyárkert utcában található egyik lakóházban egy berendezési tárgy égett, a nyíradonyi  és a nyírbátori hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik az utómunkálatokat végezték el és átszellőztették a lakást. A család ideiglenesen rokonokhoz költözött – tudatta a szóvivő.

Közlekedési balesetekhez is siettek

Két autó ütközött össze tegnap délután Ebes közelében, a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység átvizsgálta és áramtalanította a járműveket, a mentőszolgálat pedig két embert kórházba szállított.

Egy autó lesodródott az útról Debrecen közelében tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában