Sziréna

2024.04.30. 14:13

Notórius zsebtolvajt fogtak el Debrecenben

Az elkövető főleg pénztárcákat, de alkalom adtán még táskákat is bezsebelt a gyanútlan áldozatoktól.

Haon.hu

Kevesebb mint 1 év leforgása alatt 11 táskát és pénztárcát lopott el Debrecenben

Forrás: police.hu

Szűk egy év leforgása alatt 11 táskát és pénztárcát lopott el egy 58 éves férfi Debrecenben. Leginkább bevásárlóközpontokban, piacokon, hipermarketekben portyázott. A debreceni rendőrök azonosították, elfogták, most pedig befejezték a nyomozást vele szemben – közölte a police.hu.

Mint írják, az elkövető rótta a várost, kereste gyanútlan áldozatait, és főleg pénztárcákra utazott, de ha volt lehetősége, táskákat is elemelt. Igyekezett olyan helyszíneket választani, ahol minél többen voltak, ezért leginkább bevásárlóközpontokban, piacokon, áruházakban csapott le.

A pénzt minden esetben eltette, de négyszer a tárcákban lévő bankkártyákról is megpróbált pénzt levenni. Egyszer járt sikerrel, akkor viszont félmillió forinttal károsította meg a sértettet.

A rendőrök a feljelentéseket követően a tolvaj azonosításába kezdtek, és idén év elején a látókörükbe került helyi lakost előállították, majd 11 rendbeli lopás és négyrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók elvégezték az eljárási műveleteket, az iratokat megküldték az ügyészségnek – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában