Vádemelés

2024.05.02. 10:32

Két éve elhunyt hozzátartozója kártyájával követett el visszaélést a debreceni autós

A mozgáskorlátozott igazolvány birtokában feljogosítva érezte magát még a tiltott parkolásra is.

Haon.hu

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Fotó: Matey István

A vádlott tiltott helyen parkolt, azonban gépjárművében kitette a hozzátartozója nevére kiállított, mozgáskorlátozottak számára kedvezményt biztosító parkolási igazolványt. A Debreceni Járási Ügyészség a kártya jogosulatlan használata miatt a vádlottal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat – közölte portálunkkal az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2024. február 21. napján 8 óra 30 perc körüli időben a tulajdonát képező személygépkocsival Debrecen egyik városrészében, közterületen tiltott helyen parkolt. 

A férfi parkolási jogosultságának igazolására az autó szélvédője mögé jól látható módon kihelyezte a hozzátartozója nevére kiállított parkolási igazolványt annak ellenére, hogy a kártya jogosultja nem tartózkodott a helyszínen, mivel már 2 évvel azt megelőzően elhalálozott.

Mint írják, a vonatkozó jogszabály értelmében a más nevére kiállított parkolási igazolványt a jármű vezetője csak akkor használhatja, ha a jogosultat szállítja. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában