Ügyeleti hírek

2024.05.17. 10:32

Gázszivárgás történt Nádudvaron – a katasztrófavédelem lezárta a környéket

Csütörtökön is számos alkalommal lendültek akcióba a tűzoltók Hajdú-Biharban. A nádudvari gázszivárgás miatt száz méteres sugarú körben zárták le a területet a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai.

Haon.hu

Gázszivárgás történt Nádudvaron, tucatnyi házat kellett kiüríteni csütörtök délután a tűzoltóknak – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

gázszivárgás nádudvaron katasztrófavédelem ügyeleti hírek összefoglaló közúti baleset frontális ütközés karambol tűzeset
Gázszivárgás, közúti baleset, tűzeset: ismét számos helyzetben kellett helytállniuk a tűzoltóknak
Fotó: Kozma István / Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Gázszivárgás a Baksay utcában

Mint írják, vízvezeték építési munkák közben sérült meg egy gázvezeték tegnap délután Nádudvaron a Baksay Dániel utcában. Az eset következtében gáz szivárgás történt. 

A püspökladányi hivatásos tűzoltók száz méteres sugarú körben lezárták a területet, és egy védősugarat szereltek a sérült vezeték mellé. A környéken található tizennégy ingatlanból összesen huszonhárom embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Arra időre, ameddig a gázszolgáltató munkatársai a szivárgást megszüntették. Az tűzoltók  a környező épületeket átvizsgálták, majd áramtalanították.

Közúti balesetekhez is siettek az egyenruhások

Két autó ütközött össze Kaba és Nádudvar közötti úton, csütörtök kora este. Az esetről részletesen is beszámoltunk. Fotóriporterünk exkluzív helyszíni fotókkal és videóval jelentkezett a tragédia helyszínéről, ahonnan a mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Összeütközött egy traktor és egy személyautó a 42-es főút Berettyóújfalu és Földes közötti szakaszán, a 31. kilométernél csütörtök délután, melyről már korábban is beszámoltunk. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Tűzesetek és lehasadt fák is veszélyeztették a lakókat

Hajdúnánáson, a Polgári út mellett hetven szénabála égett, ezért riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Az egység két vízsugárral és erőgép segítségével oltotta el a tüzet.

Csütörtök délelőtt a debreceni Epreskert utcában az orvosi rendelő udvarán lehasadt egy faág. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Hajdúszoboszlón, a Hamvas utcában lehasadt egy faág, a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán át láncfűrésszel vágták ki a fát – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában