Vádemelés

2024.06.25. 08:51

Visszakérte ismerősétől a kölcsönadott telefont, olyat kapott érte, hogy a fal adta a másikat

Haon.hu

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy 17 éves fiú 2023. október 21-én este ismerőseivel Debrecen belvárosában tartózkodott és együtt italoztak. A vádlott elkérte az ismerőse mobiltelefonját, hogy arról hallgassanak zenét. Később azonban úgy döntött, hogy nem adja vissza, hanem azt megtartja magának.

Rablás miatt kell felelnie a 18 éves fiúnak
Rablás miatt kell felelnie a 18 éves fiúnak 
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Nem úgy sikerült az este, ahogy eltervezte

Az ügyészségi közleményben foglaltak szerint éjfél körül a sértett vissza akarta kérni a készüléket, de az elkövető közölte, hogy az az már övé. A fiú tartott az idősebb és erősebb vádlottól, ezért nem merte visszaszerezni, csak annyit mondott, hogy feljelenti őt a rendőrségen. 

A fiatalkorú ekkor pofon ütötte a sértettet, hogy így megtarthassa a telefont, majd távozott a helyszínről. Út közben mérgében összetörte a mobilt és a tokjában lévő személyi igazolvánnyal együtt egy kukába dobta.

A sértett egy ismerősével utolérte az elkövetőt és miközben visszakérte a készülékét, a vádlott úgy ellökte, hogy hanyatt esett. Az esetre felfigyeltek a közelben lévő rendőrök, és őrizetbe vették a fiatalkorút, aki megmutatta nekik, hogy melyik kukába dobta a telefont. A sértett így visszakapta az igazolványát, de a készülék úgy összetört, hogy használhatatlan lett.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt rablás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság őt fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától – olvasható a közleményben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában